Miket kell vennem ha elszeretném kezdeni a tradicionális íjászatot?
Hát ugye alap az íj:D
-tegez (hát az ára az attól függ,milyen míveset veszel,ha nem míves akkor olcsóbb,de ha van hozzá alapanyagod,akkor otthon is megcsinálhatod.:))
-3 ujjas kesztyű (hogy ne sértse meg az ujjad) 800-tól akár 3000-4000 Ft között
Y-kesztyű(800-tól akár 3000-4000Ft is lehet)
-alkarvédő(hát ez is kb olyan,mint a tegez,ha egyszerűbbet veszel,akk olcsóbb,ha mívesebbet,drágább,de ezt is megcsinálhatod otthon)
-és persze a nyílvesszők: ebből kb. 6-ot érdemes (1000-1500 Ft-tól lehet kapni,de lehet kifogni olcsóbban is)
Remélem tudtam segíteni:)
www.ijaszruhak.unas.hu
én itt vettem az első íjamat :D nagyon jók vannak.
am. kortól függ hogy hány fontos íj kell, a "-ra mindig figyelj, 10 ezertől már kapsz íjat és legelőször az alap védőket vedd meg hozzá (tab,alkarvédő,y kesztyű,három ujjas kesztyű)
kicsit keson irok dehat..
Szerintem sokkal olcsobban meglehet oldani
, mint en:ijat lehet kesziteni egy jo szaraz akacfabol rovid ido alatt.Vesszofogot egy zsakbol lehet ,ami tele van szalmaval.Falun belehet szerezni tollakat.Uzletben lehet venni 8mm-es botokat(jok a mogyorofa palcak is) , a nockot kifaragod, hegyet veszel hozza, tollakat raragasztod. tegezt meg vedoket is lehet kesziteni csak egy kis bort kell venni.De a lenyeg , ha sokat akarsz sporolni az ijat te keszitsd.
Az en 28 fontos ijammal (gyerek vagyok)128 metert lottem sajat keszitesu vesszokkel.
az biztos, hogy ha valaki házilag készít el igényesen egy íjat, azzal sokkal nagyobb öröm célba lőni :D sílécből is szoktak csinálni.. (bár ugye az nem tradicionális..)
de normális tradicionális íjat is lehet, bár én inkább vennék olyantól aki már nagyon ért hozzá
15ezer forintos egységáron adja őket, szaruból, üvegszálból, fából, minden fajtában és kinézetben készít íjakat. én a közeljövőben innen fogok venni egyet.
még annyit róla, hogy 35fontostól 70 fontosig készít íjakat
itt egy leírás kezdőknek:
www.fogyasztok.hu/cikk/20090407/hagyomanyorzo_ij_vasarlas_valasztas_minoseg_es_ar/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!