Milyen futópadot ajánlotok otthonra 200ezer alatt?
Otthoni használat ugyan, de napi 1,5-2 órát biztos használom majd - ennek egy része futás egy része meg erős tempójú séta. Nem bánnám, ha nem lenne hangos, mivel szeretnék közben hangoskönyvet hallgatni. (+ a 4 szomszédból van egy normális is, őt se akarom zavarni)
ja és legyen összecsukható
70-80 kg vagyok
Vélemény?
"Vegyél egy rendes futócipőt és fuss a szabadban. Vagy ugrálókötél és 40 perc ugrálás. Nem kell ehhez futópad."
akkor még egyszer reggel 7-től kb este 8-ig dolgozom, csodás erre felé az éjszaka, de sajnos lehet beszari vagyok, de hogy a környéken nem megyek ki futni este az biztos...edzőterem 9-ig van, vagyis 9-kor már bezárják a kaput...
szóval szakadjunk már le róla, hogy menjek műfüves pályára (közelben nincs amúgy) ill menjek futni...nem vagyok lusta disznó, napi rendszerességgel sportoltam még tavaly, de az új munkahely bekavart...
Ha valakinek van javaslata milyen gépet vegyek, azt megköszönném...
nekem van ellipszis trainerem, van spinning gépem, van nem gagyi, 300.000ft-s evezőpadom, néha használom is őket mikor ép van kedvem, de mivel mind olyan alapzajjal jár, ami 1részt idegesítő napi 40-60 percben, másrészt csak fülhalgatóval lehet mellettük bármit nézni, hallgatni, vagy ordíttatva azt, márpedig én zajos környezetben melózom, itthon csendre vágyom... bár anyagilag szerencsére szinte bármilyen gépet megengedhetnék magamnak, a kedvenc itthoni sporteszközöm mégis ez:
Ez egy 28cm magas saját készítésű sáml, nem egy műremek... ez az a magasság, amit még kényelmesen tudok lépni felfelé, ha úgyvesszük egy lépcsőfok, ezen lépcsőzöm váltott lábbal, ha nincs kimeni kedvem a szabadba, vagy hideg van, vagy esik valami max 2naponta 60 percet... annyira intenzív testmozgás, hogy 30-40 percnél már kiugrik a szíved és pocsolya van alattad...
emellett ha nem ropog a lábad mint az én bal bokám, akkor 100%zajmentes, és bármit lehet teljes nyugalomban nézni hallgatni mellette teljes "nyugalomban" ha rádjön, akár az éjszaka közepén is. Mellesleg árulnak hasonló dolgot sportboltokban is, csak nekem azok túl alacsonynak tűntek, de már tudom, hogy azért, mert millió más felhasználási területe lehetne, ha picit alacsonyabb lenne, pl:
https://www.youtube.com/watch?v=ao98q0RhIZI
https://www.youtube.com/watch?v=RTOl4WUDMzw
És nem mellesleg megúszod 10.000 alatt... Elsőre nekem is nagy hülyeségnek tűnhet, de 40 perc alatt jobban kifullaszt, mintha lefutottál volna 10km-t...
200 ezer forint tudom soknak tűnhet, de ha minőségi sporteszközt akarsz, azért mélyebben a zsebedbe kell nyúlni, ha meggyőzhetetlen vagy, nyugodtan vegyél egy ilyen gagyinak számító futópadot, mert ez az árkategória igencsak gagyinak számít ezek közt a gépek közt, de számolj vele, hogy rendszeres használat mellett, ami valószínű nem lesz meg a zaj miatt, vagy amiatt, mert a lakásban a falat nézve futás nem túl motiváló, de ha mégis használod rendszeresen, nem valószínű, hogy sokkal túléli a garancia időtartamát, ami ennél az árkategóriánál nem véletlen merül ki általában 1 max 3 évben.
Míg egy komolyabb gépre vállalnak sok esetben akár 10-15 év garanciát is, annak teljes tudatában, hogy ha megveszi egy fitneszterem, akkor azt bizony napi sok órában fogják nyúzni, tehát, ha egy ilyet megveszel otthonra, azon jó eséllyel még az unokáid is fognak futni, megfelelő karbantartás mellett...
köszi, de közben vettem és használom rendszeresen a fittsport.hu-n a Bremshey RN2-t - teljesen meg vagyok vele elégedve
boltot is csak ajánlani tudom, abszolút profik :)
És nagyon csendes a gép, normál hangerőn hallgatok mellette zenét és hangoskönyvet, bár a szomszédaimból a többség éjjel-nappal üvöltözik vagy bömbölteti az általa zenének tartott valamit, úgyhogy ha hangos lenne is letojnám
+ váltottam fél éve munkahelyet, és ez szanatórium az előzőhöz képest :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!