Szerintetek 16 évesen késő küzdősportot tanulni a legaljáról?
16 éves vagyok és elszeretnék kezdeni kick-boxolni mma-zni vagy valami ilyesmi küzdősportot csinálni. Attól félek hogy nem sok helyre vennének fel edzeni mivel már túlkoros vagyok és akkor már nem kezdő kéne legyek. Valami kondi van mert vízilabdáztam évekig.
Versenyszerűen gondolom nem sok rá az esély hogy edzhetek de ennek ellenére... ti mit gondoltok?
Ha ütős-rúgós, akkor puhakesztyűs-fogvédős-zsákolós: box, savate, thai box vagy kick-box, ezek közül bármelyik. Ezeket is lehet tovább boncolgatni hogy miért ezt vagy miért ne azt, de az a fontosabb, hogy az edzés közel legyen a lakhelyedhez, legyen heti legalább 3, normális legyen a hely meg az edző, foglalkozzanak rendesen a kezdőkkel is stb.
Ha testharcos, akkor meg birkózás, judo, brazil jiu jitsu (BJJ). Az első kettőből nehéz olyan klubot találni, ahol idősebb kezdőkkel rendesen foglalkoznak, ezért a földharcra kihegyezett BJJ-t nézd meg.
Ha MMA-zni akarsz akkor egy box+bjj páros a nyerő például. De először nézz körül mi van a közelben, mi tetszik stb. Még versenyezhetsz is bármelyikben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!