Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ezzel az edzéstervvel tudok...

Ezzel az edzéstervvel tudok pár kilót fogyni, mellette kicsit feszesedni és formásodni?

Figyelt kérdés

Tisztában vagyok vele,hogy nincs izomépítés és fogyás egyszerre.Csak hasról kéne fogynom de tudom,hogy helyi fogyás nincs,mindenhonnan fogok egyszerre.De ha mellette megfelelő fehérjebevitellel súlyzós edzést végzek,akkor viszonylag arányos testem lesz ugye?Mert most úgy nézek ki,mint egy alma :D 3-4 kilót kéne ledobnom 1 hónap alatt.

Edzésem:

1ik nap 20 perc aerob bemelegítés után teljes testes súlyzós edzés,amit még 30 perc aerobbal vezetek le

(nincs konkrét edzésterv,láb-kéz-has, guggolásokkal,súlyzóval való felülésekkel stb,de olyan súllyal,hogy 4x 15 ismétlést csinálok és elfáradok)

másik nap pedig csak simán 60 perc aerob edzés, taposógép,kicsi futás,bicikli..

Étrend

Reggeli 1 adag fehérjeturmix

Tízórai 3 tojásból rántotta (1 sárgája,2 fehérje)

Ebéd 150 g csirkemell+20 g rizs kifőzve

ez után van mindig az edzésem

Uzsonna: rögtön edzés után 1 adag fehérjeturmix

Vacsora: rá fél-1 órára 150g csirkemell+saláta ( 6 előtt)

8kor már ágyban szoktam lenni,10 fele már el is alszom.

Ennél többet nem tudok enni,ez így 886 kalória + 129g fehérje

168 cm/ 53 kiló vagyok . A súlyom alapján tudom,hogy nem kéne fogynom,de tényleg az összképpel van a gond,a hasam elég zsíros.

2014. jún. 7. 20:51
 1/10 anonim ***** válasza:
tudom, hogy nem lehet egyszerre zsírt égetni, és formásodni, de lehet egyszerre zsírt égetni és formásodni? tudom hogy nem lehet, de lehet mégis?
2014. jún. 7. 20:55
 2/10 anonim ***** válasza:

Az edzés talán jó lesz, de azt sem tudni, mert ez így nem edzésterv, csak körülbelüli leírás.

Az étrend viszont nem lesz jó, mivel ez nagyon kevés kalória. Nem így kell kezdeni. Egyből szinte nulla ch. Ha pedig kevés a ch, akkor több zsír kell, mert az 1000 alatti kcal csúnya izomvesztést okoz és borzalmasan belassul az anyagcseréd is. Több ch-val kell kezdeni és ha nincs heti 0,-1 kg fogyás, akkor lehet csökkenteni.

És igen, a súlyod alapján semmit nem kellene fogynod. Nincs olyan hogy csak hasról megy le. Sajnos mindenhonnan van fogyás.

2014. jún. 7. 20:57
 3/10 A kérdező kommentje:

Igen tudom,csak gondoltam ha súlyzózok mellé,akkor viszonylag normálisan nézek ki ,nem mint egy telibeszart zsák.

Ennél többet tényleg nem bírok enni!!

2014. jún. 7. 21:00
 4/10 anonim ***** válasza:
Azt nagyon jól teszed, ha súlyzózol is mellé.
2014. jún. 7. 21:04
 5/10 anonim ***** válasza:

Bemelegítésnek nem kell 20 perc aerob, elég lesz 5 is, de maximum 10 perc legyen.

Legyen konkrét edzésterved! A kéz nálad biztosan a karodat jelenti, lábra és hasra is edzel, eddig oké.

Kéne még edzeni hátra, vállra és (hiába vagy lány) mellre is.

Felülés helyett hasprés vagy függeszkedve lábemelés kéne.

Szerintem teljes testes súlyzós edzések menjenek. Mondjuk hétfőn, szerdán és pénteken.

Csinálhatod köredzésként, így még több kalóriát égetsz el.

Ezeken a napokon már nem kell 30 perces aerob levezető, sőt semmi sem a végére, csak a nyújtás.

Hatvan percbe férjen bele az edzésed.

A többi napon végzett 60 perc aerob edzés az rendben van.

Ha jól számolok (886+4x129=1402), akkor összesen 1402 kalóriát viszel be naponta, szerintem ez kevés.

Az ebédnél nyilván elírtad a 20g rizst!

Ha az edzés utáni étkezésed is tartalmazna szénhidrátot, akkor pont jó lehetne a napi kcal bevitel.

És súlyzós edzés után amúgy is fontos a szénhidrátbevitel.

Vagyis a vacsorádhoz is mehet a rizs.

A (6 előtt) kitételből látszik, hogy nem érted az egésznek a lényegét; hülyeség a hat után nem evés!

Este nyolckor mehetne még magába egy szelet csirkemell vagy sovány túró.

2014. jún. 7. 21:14
 6/10 A kérdező kommentje:
ó,a túrót el is felejtettem,akkor 8kor az még menni fog ,köszönöm!:)
2014. jún. 7. 21:18
 7/10 A kérdező kommentje:
amúgy súlyzós edzés végén miért nem ajánlott a levezetés? mindenhol azt olvastam,hogy mehet
2014. jún. 7. 21:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Jó, de rizs vagy valamilyen szénhidrát is menjen még, ha nem is mindennap, de legalább a súlyzós edzést követő étkezéskor.
2014. jún. 7. 21:20
 9/10 anonim ***** válasza:

Én csak azt írtam, hogy nem kell, hogy felesleges.

Bemelegítés, súlyzós edzés, nyújtás. Ez férjen bele egy órába és rögtön utána idd meg a tejsavót, majd rá teljes értékű étkezés (tehát szénhidrát is legyen benne).

Ennyi!

A félórás levezetéssel csak vesztegeted az idődet, feleslegesen hosszabbítod meg az edzésedet, feleslegesen éhezteted addig is az izmaidat...

2014. jún. 7. 21:22
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!!
2014. jún. 7. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!