Szerintetek megfelel, ha kondi edzés után Eper lekvárral választok CH "visszatöltésre"?
Volt, hogy vettem Biotech CarboX-et, de az összetételét nézve az is főként glükózből, fruktózból áll. Jó van még mellete maltodextrin (ami t.képpen glükozból áll), ribóz is.
Tegnap főztek rokonok házi eperlekvárt, és a receptet nézve (1kg eper és 500g cukor) ez is főként cukrot (szacharóz, fruktóz) tartalmaz.. Szóval viszonylag gyorsan felszívódik. Viszont ízre sokkal finomabb... Meg van belőle egy csomó.
Ez az edzes utani visszatoltes annyira nem is fontos.
Menjen az edzesed utani 24 oraban eleg ch az a lenyeg.
Tényleg?
Mert egy csomo helyen olvastam, hogy egy kemeny edzes utan nagyon pörög még a szervezeted. Ezért kell neki a gyors energia bevitel, különben elkezdi az izomokat lebontani..
hmm ez nekem is megfordult a fejemben...
De visszatérve az eredeti kérdésre, ártani gondolom nem árthat a fehérje sék mellé némi szénhidrát lekvár formájában?
Közben megtaláltam a választ a Modern sporttáplálkozás cimű könyvben.
Köszi a segítséget;)
Nem az izomsejt regenerálásához bontja/bonthatja le az izmot (az abban lévő aminosavakat), hanem az izomban lévő glikogén (szénhidrát) raktárak visszatöltéséhez.
De javítsatok ha tévedek!
Amúgy a könyv azt írja, hogy az edzés utáni 2 órában szükséges a szénhidrát bevitel a visszatöltéshez. Szóval, ha van elég szénhidrát az edzés utáni étkezésedben, akkor tényleg okénak tűnik a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!