Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik a jobb? A fehérje,...

Melyik a jobb? A fehérje, vagy az aminosav?

Figyelt kérdés
Tudom , hogy az aminosavak a fehérje építőkövei , de nem tudom , hogy melyiket érdemesebb szedni . Előre is kössz :)
2009. dec. 30. 18:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A fehérjét mert sokkal olcsóbb és sokkal több és a minősége is magasabb! Van egy pár év edzésmúltam és volt időm kitapasztalni! :)
2009. dec. 30. 18:40
 2/5 A kérdező kommentje:
De én úgy érzem , hogy a tablettás kiszerelésű aminosavat könnyebb bevinni , és hosszú távon olcsóbbnak is tűnik , de kössz :)
2009. dec. 30. 20:13
 3/5 anonim ***** válasza:

fehérje. az amino azért olcsóbb mert kevesebb. Aminokat mg-ban adják meg. Hasonlíts össze ugyanakkora mennyiségű (mondjuk 20 gramm) fehérjét 20gramm amino tablettával (árban). Egyből látszik hogy a fehérje olcsóbb.

Egyébként mint a kettő jó, csak elég unalmas egy-egy 20grammos fehérjeturmix helyett 40 darab amino tablettát bedobálni.

Mindkettőnek megvan a maga helye, ha éjszaka közepén felébredsz, és szeretnéd az izmaidat kicsit utántölteni valamivel amit gyakorlatilag emészteni sem kell, akkor amino. minden más esetben fehérje.

2009. dec. 30. 20:45
 4/5 anonim válasza:
Eggyértelmű fhérje.
2010. jan. 1. 16:30
 5/5 anonim ***** válasza:

A 20 gramm fehérje vs 20 gramm aminósav összehasonlításod nagyon faszán hangzik. A gond csak az, hogy 20 gramm fehérje lebontása után nem 20 gramm aminósav lesz amit a szervezet érdemben be is tud építeni :DD

A helyes válasz: Aminósav tabletta edzés után ajánlott amikor a szervezetnek gyorsan van szüksége aminósav utánpótlásra. Ennek a lebontásával nem kell vesződnie. Fehérjét pedig bármilyen más időpontban. Lefekvés előtt érdemes kifejezetten tej turmixal elkészíteni, hogy tovább tartson a felszívódása és így a szervezeted is alvás közben folyamatosan el lesz látva tápanyaggal.

2011. aug. 8. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!