Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A Wing Tsun kung fu egy...

A Wing Tsun kung fu egy sport? El szeretném kezdeni de nem nagyon merek elindulni félek hogy lemaradással kezdek vagy nem tudok teljesíteni.

Figyelt kérdés

Időm se sok van a tanulás miatt.

Amúgyse nagyon járok sehova nagyon bezárkóztam az utóbbi időben.

Nem szeretem a társaságot de változatni szeretnék!

19 éves fiú

2014. máj. 2. 16:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%

51%-os minden elismerésem a tiéd! Sokszor olvastam az írásaidat, és mindig becsületesen próbálod lebeszélni a wing tsunról azokat akik elakarják kezdeni. Igazi lelkiismeretes ember az ilyen! :D

Ha nem bánod csatlakozom hozzád a WT-ről való lebeszélés hadjáratodban. Amúgy én is koptatom a billentyűzetet rendesen, mert már elegem van, hogy átmossa a Máday-féle marketing a küzdősportolni kívánó laikus emberek agyát.

2014. máj. 3. 20:17
 12/20 anonim ***** válasza:
50%
Nagyon köszönöm! Örömmel telít el, amikor valakihez eljut az írásom értelme és segíteni tudok! Fő célom, hogy emberek ne járjanak úgy, mint sok ismerősöm, hála a legyőzhetetlen wing tsunnak! Igyekszem minél kevesebb pénzt összehozni Máday bácsinak és a többieknek!
2014. máj. 3. 20:52
 13/20 anonim ***** válasza:
39%
Egyébként ezt a Máday-t hol lehet elérni? Kihívnám egy full contact sparringra. Én nem hiszem el, hogy ő tud egyáltalán harcolni. Ha netán ő verne el engem, akkor természetesen elismerném, akkor elhinném, sőt tudnám, hogy tényleg ért a kung-fuhoz. És felőlem használhat bármilyen technikát.
2014. máj. 3. 21:11
 14/20 anonim ***** válasza:

Tudod hányszor fordult már ez meg nekem is az agyamban? Rengetegszer, viszont aztán rájöttem, hogy nem volna semmi értelme, hiszen úgyis visszautasítana a tipikus kamu wing tsun dumával: "ezt a stílust nem edzőtermi bunyókra fejlesztették ki, hanem gyilkolásra, utcai önvédelemre, a technikák halálosak, csak gyenge pontokat támadunk, ringben nem lehet imitálni!"...utána hiába kezdeném el oltani, mit érnék vele? Semmit! Nem is kella Si-fuig elmenni, hívtam én már ki hármas mesterfokozatosat is, de nem mert eljönni, pedig még azt is felajánlottam neki, hogy bármilyen technikát alkalmazhat! Két okból nem jött el:

#1 Nem akarta szétvererni a búráját, hiszen tudta, hogy a marketing wing tsunjával nem tud leverni egy ketrecharc versenyzőt! Lehet, hogy ez nagyképűen hangzik, de így van!

#2 Tisztában volt vele, hogyha kiütöm, akkor annak hamar híte megy és nagy port kavar, hiszen "egy ostoba MMA-s összepakolt egy legyőzhetetlen wt mestert!" Akkor most hogy is van ez? Páran rádöbbenének, hogy a wing tsun talán mégsem olyan sebezhetetlen, mint ahogy azt tréningen beléjük tunkolják és ott hagyják azt a szutykot (persze lenne sok olyam gyökér, aki azok után is ugyanígy istenítené a wing tsunt és a szerencsére fogná győzelmem)! Leung Ting kiépített pénzhajhászó rendszere meginogna, majd a Mádayhoz hasonló keselyűk elesnének a nagy lóvétól! Mivel ezt senki sem akarja, ezért bárki hívja ki őket sparringelni, azt kikosarazzák!

Ennyit róluk! Régen még Yip Man korában, sőt előtte is, ha Kínában egy harcművész kihívott egy másik harcművészt küzdeni és az nem állt ki, akkor egész életére megszégyenült, senki se vette őt ember számba és az egész stílusát megbélyegezte! Kár, hogy ez ma már nem így működik! Többször hívtak már ki engem kumitézni, de én mindig kiálltam,még akkor is, ha tudtam, hogy nincs sok esélyem, de meghátrálni nem akartam,mimdig elfogadtam a felkérést, hiszen én úgy gondolom, hogy egy jobbtól nem gáz kikapni!

Mádayról csak annyit, hogy félre téve az arroganciáját, a kapzsiságát és a nagyképűségét, szerintem ő egy jó harcművész! Jól tudja használni a belső erőt, termetéhez képest gyors, sokszínű a tudása és ő tényleg ismer pár kemény technikát/támadást, amit valószínűleg gyakorlatban is képes alkalmazni! Azt is el tudom képzelni, hogy alkalom adtán összehoz valakivel egy randorit, ott "berkeken belül" (ezt már sok helyről hallottam)! Több karate és taekwondo mesterrel is nagy barátságban áll, így volna kivel küzdenie! Ettől függetlenül az a férfi emberileg egy nulla! Tényleg nagyon szívesen nyomnék vele egy menetet a ketrecben, viszont biztos vagyok benne, hogy az öreg tudna egy-két meglepetést okozni! Tuti, hogy még én is kapnám az ívet rendesen, pedig én vettem már részt sok brutális bunyóban! Összegezve, szerintem ő tényleg tud harcolni és feltehetőleg elég jól, hiszen azért csak évtizedek óta tanul kung-fut kínai mesterektől, ami azért lehet veszélyes! Egyébként konkrét elérhetőségét nem tudom, de nem volna olyan nehéz megtudni az internet világában!

2014. máj. 3. 23:46
 15/20 A kérdező kommentje:

még nem kezdtem el és nem is fogom hála nektek. :D

Régebben birkóztam lehet azt folytatom de lehet boxolni fogok :)

2014. máj. 4. 07:03
 16/20 anonim ***** válasza:
Azok még mindig használható stílusok.
2014. máj. 4. 07:21
 17/20 anonim ***** válasza:
Ez az! Sikerrel jártunk, úgyhogy én már bodog vagyok! Ha régebben birkóztál, akkor gondolom már az alapokat megtanultad, szóval érdemes volna azt folytatni! De ha mégsem szeretnél birkózni, akkor valami más földharcot ajánlok, hiszen itt már van valamennyi ismereted! De egyébként örülök, hogy a boxhoz is meghoztuk a kedved!
2014. máj. 4. 08:10
 18/20 A kérdező kommentje:
tényleg nagyon köszönöm a segítséget :D
2014. máj. 4. 15:00
 19/20 anonim ***** válasza:
39%

"Régebben birkóztam"

Ha már birkóztál, akkor az önmagában ötször annyit ér, mint a WT. Látod felesleges lett volna WT-re lemenned. Birkózó múlttal már magát a wt oktatót is lazán elvered.

Birkózás mellé ökölvívás? Az a legeslegjobb kombó.

2014. máj. 4. 15:09
 20/20 anonim ***** válasza:
37%
Azért azt nem mondanám, hogy a legeslegjobb kombó, de az igazat megvallva tényleg egy kemény kombináció volna! Én még mindig azt mondom neked is, mint másoknak is, hogy ne keverd a stílusokat! Ne akarj több fajta edzésre járni egymás mellett, ne akard mindig ötvözni a dolgokat! Válassz ki egyet, határozd el magad mellette, szeress bele, tanuld, gyakorold keményen és sose add fel! Bruce Lee is azt mondta: "Én nem attól félek, aki tízezer ütést gyakorolt egyszer, hanem attól, aki egy ütést gyakorolt tízezerszer!"
2014. máj. 4. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!