Érdemes férfiként pilates-re járni?
Egyszer kipróbálnám, hogy milyen, de a Youtube-on ilyen lábemelgetős, nőcis gyakorlatokat láttam, elég komolytalannak tűnt. Mármint férfiszempontból, nőknek lehet, hogy jó.
Voltál már pilates-en, ha férfi vagy? Milyen volt? De a nők véleménye is érdekelne, hogy szerintük mennyire nőcis és mennyire nem, illetve hogy járnak-e veletek férfiak, és ők hogy bírják az órát? :)
Az öcsém járt pilatesre és nagyon szerette. Nem nőcis. Egyébként női tornára is járnak pasik.
Attól függ persze, hogy mi a célod. Ha egészséges vagy, akkor ennél jobb mozgásformák is vannak a számodra, például Kettlebell, Crossfit, Fegyencedzés vagy súlyzós edzés ("gyúrás").
Ezt amolyan kiegészítő nyújtásfélének gondoltam az erősítés mellé. Kicsit másféle mozgás, ami másként mozgatja meg a testemet.
Nem tudom, miért tűnik nőcisnek, lehet, hogy a youtube-os videók inkább a nőket célozzák, azért. Pl. az oldalunkon fekve könyökölve emelgetjük a lábunkat. Ez olyan aerobikos, nőcis gyakorlat szerintem. :D
Az világos, hogy férfiak találták ki, de mivel nyugaton többségében nők csinálják, ezért nem lenne furcsa, ha kicsit a nőies vonal felé vinnék el a dolgot.
De majd teszek vele egy próbát, remélhetőleg nem fogok nagyon kilógni a társaságból. :D
a kitalálóját JOSEPH Pilatesnek hívják..szóval, nyilván férfi. s nem is nőket akart vele megerősíteni, hanem katonákat, rendőröket...
amúgy, azok a lábemelgetések egy csöppet sem olyan könnyűek, ugyanis a pilates arról szól, hogy lassan kell mindent végrehajtani, ami meg alapban megnehezíti, mert folyton meg kel magad tartani. s leginkább a gerincre, a törzsizmokra megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!