Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Érdemes férfiként pilates-re...

Érdemes férfiként pilates-re járni?

Figyelt kérdés

Egyszer kipróbálnám, hogy milyen, de a Youtube-on ilyen lábemelgetős, nőcis gyakorlatokat láttam, elég komolytalannak tűnt. Mármint férfiszempontból, nőknek lehet, hogy jó.

Voltál már pilates-en, ha férfi vagy? Milyen volt? De a nők véleménye is érdekelne, hogy szerintük mennyire nőcis és mennyire nem, illetve hogy járnak-e veletek férfiak, és ők hogy bírják az órát? :)

2014. máj. 2. 10:12
 1/9 aikiboxer ***** válasza:
62%

Az öcsém járt pilatesre és nagyon szerette. Nem nőcis. Egyébként női tornára is járnak pasik.

Attól függ persze, hogy mi a célod. Ha egészséges vagy, akkor ennél jobb mozgásformák is vannak a számodra, például Kettlebell, Crossfit, Fegyencedzés vagy súlyzós edzés ("gyúrás").

2014. máj. 2. 16:46
 2/9 A kérdező kommentje:

Ezt amolyan kiegészítő nyújtásfélének gondoltam az erősítés mellé. Kicsit másféle mozgás, ami másként mozgatja meg a testemet.

Nem tudom, miért tűnik nőcisnek, lehet, hogy a youtube-os videók inkább a nőket célozzák, azért. Pl. az oldalunkon fekve könyökölve emelgetjük a lábunkat. Ez olyan aerobikos, nőcis gyakorlat szerintem. :D

2014. máj. 2. 20:48
 3/9 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem csajos, én speciel brazil jiu-jitsu mellett jógázni járok, szintén a nyújtás végett. Ja és a pilatest egy Joseph Pilates nevű német férfi találta ki. Szóval már csak ebből az okból sem lehet ilyet kijelenteni, hogy pilates=női torna. Itthon jógára is főként nők járnak, holott Indiában ahonnan a jóga ered, ott az összes komoly szintű jógi nagymesterek, szinte kivétel nélkül mind férfiak. Nyugodtan pilates-ezzél!
2014. máj. 3. 08:55
 4/9 A kérdező kommentje:

Az világos, hogy férfiak találták ki, de mivel nyugaton többségében nők csinálják, ezért nem lenne furcsa, ha kicsit a nőies vonal felé vinnék el a dolgot.

De majd teszek vele egy próbát, remélhetőleg nem fogok nagyon kilógni a társaságból. :D

2014. máj. 3. 09:09
 5/9 A kérdező kommentje:
A leginkább az zavarna, ha ilyen lassú óra lenne, ahol egy csomó nyugdíjassal együtt tornáznánk. Egyszer voltam egy ilyen kezdő jógaórán, és kevésnek találtam. Azt nem tudom, hogy a pilates is ilyen laza óra-e, vagy keményebb, átmozgatósabb, amit inkább csak a fiatalabbak tudnak végigcsinálni. Ilyen érdekelne.
2014. máj. 3. 09:39
 6/9 anonim ***** válasza:

a kitalálóját JOSEPH Pilatesnek hívják..szóval, nyilván férfi. s nem is nőket akart vele megerősíteni, hanem katonákat, rendőröket...

amúgy, azok a lábemelgetések egy csöppet sem olyan könnyűek, ugyanis a pilates arról szól, hogy lassan kell mindent végrehajtani, ami meg alapban megnehezíti, mert folyton meg kel magad tartani. s leginkább a gerincre, a törzsizmokra megy.

2014. máj. 6. 23:46
 7/9 anonim ***** válasza:
a keménység meg a gyakorlattól függ. illetve, a szinttől. ugyanis, az összes gyakorlatnak van egy vagonnyi szintje, a nagyon pici, kb. semmi mozdulattól meg fokozatosan a nagyon nehéz felé.
2014. máj. 6. 23:50
 8/9 A kérdező kommentje:
Elhiszem, hogy van sok szint, csak ugye a fitnesztermekben általában nincsenek szintek, csak "pilates" óra van, ami alkalmazkodik a jelenlevők adottságaihoz. Szóval ezért nem tudom, hogy egy átlag pilates óra átlagos résztvevőkkel mennyire lenne intenzív.
2014. máj. 7. 22:41
 9/9 anonim ***** válasza:
A pilates órán elmondja az edző, hogy kezdők így, ha nehezebbet akarsz, úgy, ha még nehezebbet, amúgy. gyakorlatonként. Nem kell alkalmazkodnod senkihez, a saját szintedn csinálod.
2014. máj. 8. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!