Ki lehet zumba oktató? Alkatilag fontos, hogy vékonyak legyünk?
Másfél éve heti két alkalommal járok zumbázni, nagyon jól megy, az oktató is sokszor mondja, hogy akár mellé is állhatnék a színpadon, viszont nem vagyok vékony alkatú, 80 kg vagyok 170 cm magasságomhoz. Fizikailag nagyon jól bírom, akár két órát végig tudnék intenzíven zumbázni, mert egy éve otthon is zumbázok napi egy órát dvd-kre.
Mi a véleményetek erről?
Mi a véleményetek erről?
Köszönöm a válaszokat, nem értek egyet azzal, hogy a zumba semmit nem ér, persze nem mindegy, hogy ki hogy csinálja, csak annak használ, aki az egész testét használja közben, hiszen erről szól, fél év alatt 22 kg fogyásnál tartok, és folyamatosan megy lefelé, minden nap izomlázam van, mert annyira megmozgat, aki azt mondja, hogy nem ér semmit, az még nem próbálta hosszú távon, vagy lehet, hogy nincs meg a mozgása hozzá.
Nem feltétlenül akarok zumba oktató lenni, de nagyon tetszik a zumba stílus, a ruhák, kiegészítők, gondoltam, kiegészítésnek jó lenne ezzel foglalkozni két kisgyerek mellett (1 és 3 éves). De utána néztem, és ahhoz, hogy hivatalosan is foglalkozhass ezzel, ahhoz el kell végezni a zumba tanfolyamot, lehet hogy egy év múlva már akár az alkatom is meglesz hozzá. Majd kiderül, de rajta vagyok a dolgon! :)
Köszi mégegyszer a véleményeket!
A pitsarázás kérlek szépen azzal jár, hogy elpocsékolod az idődet amit értelmes edzésre, hasznos mozgásra is fordíthatnál.
Erről szól a pitsarisza. Az mellékes, hogy adott esetben ez egy durván ízületroncsoló mozgás, ez lehet nem érint mindenkit, lehet csak az átlagos, nem 'szakszerűen' végzett zumbára igaz, de elég baj már az is önmagában, hogy alja mozgás.
De hát ha valaki ezt igényli.. ez az 'edzésem', hát csinálja. Csak a világ az alacsony igényszint miatt s.zar:
- rámbassák a bankhitelt, áh jól van
- megválasztják újra a fidesztot, á jól van (igényszint, kb. 0)
- ócska kaját árulnak élelmiszernek, meg még el is hitetik hogy az ehető? Á jó ez..
- beteg leszek a sok mocsoktól amit étel néven megetetnek velem? Ó semmi baj..
- elmegyek orvoshoz, az egészségügybe elvileg egy csomó pénz bekerül, ócska és haszontalan hulladék az egész rendszer? Sebaj (nekem a zumba is jó, ne már hogy máshol kritikus vagy elégedetlen legyek..)
- (...) -.-'
"Egyébként sokaknak fogalma sincs, hogy egy "pitsarázás" mivel jár"
Egyébként Te neked pedig fogalmad sincs, hogy mi az, hogy NORMÁLIS edzés. Aki tudja, hogy mi az a normális edzés, annak képzeld van fogalma, hogy a zumba az "mivel jár". Ezek a mai (csajoknak való alakformáló) edzési módszerek, legyen az Norbi/Réka-torna, zumba, nippon zhengo...akármi, ezek nem mások mint sportszakmailag rosszul felépített edzési módszerek. Tingli-tangli össze-vissza mozgás rendszerezetlenül. Megizzaszt és izomlázad lesz tőle? Aranyom a kert felkapálásától is és a pingpongtól is. Ez nagyon gyenge érv egy edzési módszer mellet, hogy "ez jó mert hát izomlázam lesz tőle, jól megmozgat". Csomó zumbás csaj fájlalja a térdét és a bokáját, nagyon ízületkímélő..hát hogyne. Mellesleg ilyen testalkattal amiket leírtál magadról, tudod mikor fogom azt elhinni, hogy Te kibírsz INTENZÍVEN 2 óra zumbát. Egyszer a nővérem zumba edzésére elmentem, hát a szexibomba testű sportos zumbaoktató csaj is jócskán elfáradt az 1 órás ugribugritól, de Te bírod 2 óráig is. Aha...akkor sem hinném el ha kérdezted volna.
Ez a zumba nem mád mint divathullám, egy trend, egy újabb agymosó baromság, mint a Norbi torna, attól sem fogyott le még senki. Az ilyen zumba és társai köré felépítik a marketinget (mert a zumbás marketingben erős, de sportban/mozgásban már nem), majd a laikus, naiv agymosott csőcseléknek tartanak heti pár alkalommal egy semmitérő, de azért fárasztó ugribugrit majd kifosztja a pénztárcájukat. Bezony.
"letudok nyomni igenis intenzíven 2 óra zumbát!"
Azért gáz ha ennyi a büszkeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!