Mivel tudnám jól növelni az állóképességemet? Azt szeretném elérni h jobban bírjam a futást, ehhez csak az kell hogy sokat fussak vagy esetleg vannak erre a célra valami jó gyakorlatok?
Hellósztok ismét... 04:16 is én vagyok (EE)...
Kérdező, nagyon jól megfogalmaztad a probléma gyökerét. Ahol uis én lakok (betongettó), rengeteg a züllött gyerek, akik nagyívben tesznek a világra, délutánonként néhány közeli játszótéren pöfögnek a cigijükkel, a suli nem érdekli őket, másokba belekötnek Plázákba járnak, annyi pénzt dobnak ki a semmitérő menő cuccra, séróra, hogy az már elborzaszt. Ezzel szemben én, aki masszőrködök és futsalt szervezek (nekik is) nincs vmi sok pénzem... "apuci-anyuci" nem nyalja ki a s*ggem, és a kupákra, amiket szervezek azt önköltségre, mert cégek nem támogatnak, és ugye a "kanapénrecskázó", "gépelőttpunnyadó", sport helyett kifogásokat kereső, akaratgyenge fiatalok (tixtelek a kivételnek) van úgy, hogy méltóztatnak eljönni, van úgy hogy nem, és ezzel megszívatnak mindenkit, beleértve engem mint főszervezőt.
Most karácsony után megint lesz egy kupa, amire nagyon készülünk, de most úgy néz ki, össze fog jönni a megfelelő létszám különösebb problémák nélkül, bár aki jelentkezik, még elfogadjuk a nevezését.
Kedves Kérdező! Nem tudom, h. a futsalt kipróbáltad-e már, de ha ennyire szereted a kispályát, mindenképpen érdemes, mégha a labda kisebb és nem olyan pattogós, mint a klasszikus. Én előbb szerettem meg a futsalt és vezettem, mint a haverokkal játszani kezdtem, de sokkal jobban bejön, mint a "vadállatfoci", ahol a játékosok egymást nem kímélve csúszkálnak be, azt' a bírók meg csak tárják szét a kezüket, s ami a balhék melegágya. A Futsal ezzel szemben gyors, taktikus, intenzív de leszabályozott, és ugye ne felejtsük el, hogy a legnagyobbak (Kaká, Zidane, Zico, Robinho, Roberto carlos, Ronaldinho...stb) is a Futsallal kezdték.
Erőnlétileg sztem ugyancsak jobb, hajtósabb, mint a "vadállatfoci", és mivel használod is az eszed a taktika miatt (a foci fejben dől el, akárcsak a hozzáállás) nemcsak fizikailag, de szellemileg is jobban lefáraszt. És az igazi nagykirályok képesek megfelelni egy új kihívásnak, elvégre az élet nem habostorta... azokból lesznek a jó játékosok... ;-)
A Balatonnál Balatonfüreden alakítottak ki NB II-es Futsal Klubot, ahová a "magyar tenger" környékéről úgy tudom több helyről is járnak fiatalok futsalozni és a csapat is jól szerepel a bajnokságukban.
@ 07:01-esnek...
Így látatlanban nem tudok válaszolni, azt sem tudom, hová való vagy, milyen szinten focizol, és mik az elképzeléseid.
Mindkettőtöknek, és azoknak akiket érdekel még a téma...
Mivel itt már az alapkérdésen túl átmentünk egy másik témára, úgy glom - hűen a fórum szellemiségéhez - felajánlom, hogy szívesen válaszolok további kérdésekre, mind masszázzsal, mind a futsallal és kispályás focival kapcsolatban, ebben az esetben kérlek benneteket, hogy a [Privát e-mail a válasz írójának] c. hivatkozásra kattintva írjátok meg e-mail ill. MSN-elérhetőségeteket és akkor folytat6juk a beszélgetést.
Ide már csak az erőnlét fenntartásával kapcsolatos kérdéseket várom. (Nem akarom, hogy off-oltassanak...)
Üdvözlettel: EE
@ 07:01-esnek még egy kérdés, amely megintcsak másik téma...
Írtad, hogy vashiányos vagy ill. vtál. Nekem ezzel kapcsolatban semmi tapasztalatom, ezzel kapcsolatban jónéhány kérdésem lenne...először is paraméterek (életkor, testmagasság, testsúly, alkat), mióta vagy ilyen, ez az állapot miben nyilvánul meg nálad, milyen tüneteid vannak, és ez az erőnlétedet miben ill. mennyiben befolyásolta/-ja? Ezzel szemben mit tettél annak érdekében, hogy a tünetek hatását kiküszöböld?
(Akár itt, akár priviben várom a válaszod!)
@ Kérdező: Tőled is várnám a visszajelzést vmennyi idő múlva, hogy mennyire vált be a javaslatom, mit tapasztaltál a kezdet óta? Készíts írásos feljegyzést magadnak magadról... (Súly, pulzus előtte-utána, ha van vérnyomásmérőd akkor lehet azt is... mell, has, derék ill. csípőkörfogat...stb.)
Üdvözlettel: EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!