Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi a harcművészet neve?

Mi a harcművészet neve?

Figyelt kérdés

Tavaly láttam a Thalia színházban a japán napon, bemutatót tartottak puszta kézzel, fegyverekkel. A pusztakezes harcnál a vezető a tenyérvégen lévő meridiánokról magyarázott, meg arról, hogy ezek jelen vannak az egész testben és a leggyengébb utésre ájulást okoznak. Később ezt be is mutatták, véletlenül megszaladt egy kéz:D

Egy ismerősöm kérdezte a minap, nem tudok-e ilyet. De a nevükre már nem emlékszem, tudja valaki?

Előre is köszi

2009. dec. 19. 17:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Talán krag-maga
2009. dec. 20. 18:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Mivel japán napok voltak, nyilván japán harcművészetről van szó, de innentől elég sok lehetőség van, mert a legtöbb foglalkozik életpontok támadásával. De szerintem a két legesélyesebb: A kempo második helyen, ott kifejezetten foglalkoznak ilyesmivel, viszont a legvalószínűbb szerintem az, hogy ninjutsu. Ez utóbbiban tényleg kiemelten foglalkoznak meridiánok, életpontok támadásával, plusz jellegzetesen japán művészet, plusz egyaránt gyakorolnak fegyverrel és anélkül is, így szerintem leginkább ez felel meg az általad közölt infóknak.

Attól még, hogy sokáig használható válasz nélkül maradtál, kaphatsz fél év után is. Erre való a kereső és ez az oldal. :)

Remélem eljut Hozzád a válaszom és tudtam vele segíteni.

2010. máj. 4. 02:02
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm^^
2010. júl. 31. 03:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Amit te keresel, az a Kyusho-jitsu. Kifejezetten az idegpontokat támadó japán harcművészet, amit a kínai orvoslásból fejlesztettek ki
2011. márc. 27. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!