Nyújtani, vagy erősíteni kell ahhoz, hogy magasra fel tudjam emelni a lábamat "önerőből", kéz, és egyéb segítség nélkül?
Figyelt kérdés
Balettozom. A feladat az lenne, hogy fogom a lábamat, és nyújtva lassan felemelem, majd lassan visszaeresztem. Ez kb 90°-ig megy (vízszintesig), de semmi tovább :( Mit kéne csinálnom, hogy menjen jobban?2014. márc. 25. 22:21
1/9 anonim válasza:
Szerintem nyújtani meg erősíteni is kell.
Mert attól, h nagyon hajlékony vagy és nem birod megtartani, felemelni a lábad nincs sok haszon.
:)
2/9 anonim válasza:
Ehhez mind a kettő szūkséges. Ugyanis ahhoz, hogy ilyen szögbe meg tud emelni a lábad bizony erö is kell. Viszon emellet halékonyság is kell hozá. Sok sikert;)
4/9 anonim válasza:
mindkettőt. és az sem árt, ha a gyakorlat előtt bemelegítesz, futás, nyújtás, stb..
5/9 A kérdező kommentje:
És tudtok esetleg gyakorlatokat mondani az erősítés részére?
Nagyon köszi a válaszokat!
2014. márc. 26. 18:45
6/9 *Glissade* válasza:
Megemeled a lábadat, (figyelve a tartásodra!!!!) amilyen magasra csak tudod, nyújtott térddel; majd ott tartod egy pár percig;)
7/9 anonim válasza:
Én azt tudom javasolni, hogy 10-15 percig melegíts be, majd óvatosan (nehogy megsérüljön valamid :)) ülj le úgy, hogy előre kinyújtod a lábadat és spiccelsz persze. Erre hajolgass rá ameddig megy, majd csinálj olyanokat is, hogy 10-15 mp-ig odahúzod magadat a lábadhoz majd elengeded. Vagy pedig ugyanez, csak nem nyújtott ülésben, hanem terpeszben. Remélem tudtam segíteni L/12 :)
8/9 *Glissade* válasza:
Utolsó ez mióta erősítés?;)
9/9 anonim válasza:
Szerintem ha nyújtasz,akkor nem spiccelni kell hanem "pipálni",mert úgy jobban nyúlik!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!