Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futni szeretnék, mivel érdemes...

Futni szeretnék, mivel érdemes lábat erősíteni előtte?

Figyelt kérdés

Tavasszal szeretnék elkezdeni futni, hogy kicsit jobb kondicióban legyek. Olvastam, csak úgy nem szabad elkezdeni, ha hosszú ideje nem csinált semmit az ember, érdemes pl. a lábakra erősíteni kicsit.

Én olyan gyakorlatokat keresek, amik otthon, ingyen végezhetőek.

2014. febr. 23. 21:42
 1/2 anonim ***** válasza:

El lehet azt kezdeni, csak nagyon óvatosan kell csinálni. Úgy alapvetően, ha nagyon kövér vagy, akkor nem is fogsz tudni futni. Akkor viszont a sétával (esetleg szobabiciklivel) is tudsz fogyni. Annyi, hogy a sétának ütemesebbnek kell lennie. Ha kövérebb vagy, akkor ez is elég lesz ahhoz, hogy izzadj folyamatosan. És az a cél, hogy enyhébb izzadást huzamosabb ideig fenntarts. Futni és erősítgetni felváltva érdemes. Egyik napon ezt, másik napon azt.

Guggolás, taposás (fekvőtámasz-szerűen vagy és az egyik lábad előre van húzva és cserélgeted őket, mintha futnál), négyütemű fekvőtámasz, stb.. Tulajdonképpen csak fantázia kérdése, hogy mit találsz ki.

2014. febr. 23. 22:12
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi a válszt!

175 cm vagyok, és 85 kg, szóval azért nem veszélyes a dolog, inkább a kitartásomon kéne javítani, ezért gondoltam a futásra. Egy éve egy eséstől megsérült a térdem, most már nem fáj, de nem tudom, hogy terhelésre hogyan reagál, ezért gondoltam, hogy itthon kicsit alapozok.

Nem akarok egyszerre sokat futni, inkább többször.

2014. febr. 23. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!