Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nagyon fontos! Mit csináljak...

Nagyon fontos! Mit csináljak ha nem megy a kézenállás és fejenállás?

Figyelt kérdés
Nagyon szigorú a tornatnár és talajtornán ezek nagyon fontosak.jovo héten felelunk de nekem ezek nem mennek .. Mit tegyek , hogy megtudjam csinálni ? Barmit irhattok , mindent megteszek érte.5-os az átlagom , nem szeretném elrontani és idén kell felvételizzek egy nagyvárosba ahol nagyon szorosok a bejutásik , egy jegy is számit , és a torna is , sajnos..mert osszátlag is számit.Kérlek segítssetek!
2014. márc. 22. 13:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Esetleg sok gyakorlás?
2014. márc. 22. 13:29
 2/8 Brock ***** válasza:
100%

Fejenállásnál arra figyelj, hogy a 2 kezed, és a fejed háromszöget alkossanak. Tehát leteszed a fejed, akkor a 2 kezed semmiképp se a fejed mellett legyen, hanem előrébb ( abba az irányba, ahol a lábaid voltak). Kezdőnek legalábbis ezt javaslom. Ne lendületből csapd fel a lábaidat, hanem szépen lassan.

Kézenállásnál nem bírod el magad? Vagy egyensúllyal van gondod? Ha erő nincs meg, akkor erről jobb, ha lemondasz, mert 1 hét alatt nem fogsz megerősödni. Fal mellett gyakorold.

2014. márc. 22. 13:32
 3/8 A kérdező kommentje:
Kedves elso ha nem vetted volna észre éppen azt kérdeztem , hogy hogyan gyakoroljak...
2014. márc. 22. 13:42
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát , nincs is valami sok erom , mert a csuklós elvolt torve és ahányszor próbálom annyiszor nagyon kezd fájni.. De azt hiszem , hogy a kézen állásnál az a legnagyobb baj , hogy nagyon félek..
2014. márc. 22. 13:43
 5/8 A kérdező kommentje:
csuklom*
2014. márc. 22. 13:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Fiú/lány vagy? Én csak fejen állni tudok, de ha nagyon kell és van rá lehetőség, segíthetek.

A kézenállást falnál gyakorolhatod, de puha talajról kell gondoskodni, hogy ne üsd meg magad, ha nem sikerül jól. Segítséggel jó, ha valaki fogja közben a lábad. A legjobb puha talajon gyakorolni addig, amíg nem sikerül. Régebben tudtam valamennyire, talán most is menne, ha nagyon akarnám, de már régen próbáltam.

Másik lehetőség, ha víz alatt próbálsz kézen állni. Régebben ezt is próbáltam, és utána jobban ment fal mellett, nem vicc.

A fejenállásnál az a lényeg, hogy még maradhat lent a lábad, de próbáld megtalálni azt a helyzetet, amiben megállsz úgy, hogy már felemeled kicsit a földről. Ha ez megvan, utána tök mindegy, kinyújtod-e a magasba vagy hova emeled a lábaid. A fejenállást is lehet falnál próbálgatni. Hogy szokd a testhelyzetet és ne legyen olyan ijesztő, nekidőlhetsz a falnak is magasba nyújtott lábakkal egy időre.

2014. márc. 22. 13:45
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
6. voltam. A félelem legyőzésében segíthet, ha valakivel "talicskázósat" játszol. Fekvőtámaszban karodat kinyújtva fekszel hason a földön. Valaki megfogja a lábad, és felemel először "talicskázós" állásba, mert teljesen függőlegesbe.
2014. márc. 22. 13:46
 8/8 A kérdező kommentje:
lány vagyok.
2014. márc. 22. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!