Testzsír %, jól értelmezem a dolgot?
Figyelt kérdés
Egy netes kalkulátorral kiszámoltam hogy 26% a testzsírom. (tudom, hogy nem tökéletesek azok a kalkulációk, de kb. mindegyikkal ugyan annyi jött ki).
Kereken 100 kiló vagyok, tehát ez akkor 26 kg. zsír.
Az ideális testzsír, 15-19% között van. Vegyük a közepét, 17%.
tehát, ha az ideális súlyom 80kg, az ideális testzsír % pedig 17%, akkor az 13,6kg. zsír.
Tehát ha most 26kg. zsír van rajtam, és 13 az ideális, akkor az azt jelenti, hogy még 13 kg-t kell fogynom zsírból?
Jól értelmezem a dolgokat?
21/F amúgy
2014. márc. 12. 21:12
1/4 anonim válasza:
Igen.De a 17% fiatal férfinél inkább átlagos adat.Lődd be a 12-15öt,az már jó és nagyjából tartható.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2014. márc. 12. 21:15
3/4 anonim válasza:
Ha most van rajtad 26 kg zsír rajtad, és 13 kilót fogysz csak zsírból, akkor 87 kilogramm vagy. Az testzsírszázalékban 15% ([13/87] x 100). Ha ezután lemész 80 kilóra, és a testzsírod kilóban nem változik, akkor jó eséllyel vesztettél az izomtömegedből. Attól ugyanúgy lehet nagyobb a testzsírszázalék értéke. Nem csak a testzsír mennyiségének növekedésétől.
4/4 A kérdező kommentje:
Utolsó, teljesen jogos a felvetésed, ezt valóban elkalkuláltam. Természetesen az a cél, hogy a lehető legkevesebbet veszítsem izomból.
2014. márc. 12. 23:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!