Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen sportot tudnátok...

Milyen sportot tudnátok ajánlani, ami nem kerül pénzbe?

Figyelt kérdés

Itt írom részletesebben.

Eddig zumbáztam, aerobicoztam, futottam és hasonlók.

De egyre jobban fájnak az ízületeim, eddig még nem sikerült senkinek sem rájönnie, hogy mi lehet a probléma. Szeretnék továbbra is mozogni, de valami kíméletesebbre lenne szükségem. Úszásra gondoltam, de arra csak ritkán lenne pénzem. :S A segítségeket előre is köszönöm.

22L

2014. febr. 22. 21:39
 1/7 anonim ***** válasza:

Pedig elég valószínű, hogy mi a probléma. Amiket felsoroltál, az mind aerob jellegű dolog. Azokat NEM lehet egymagában csinálni. Erősítened is kellene valahogyan. A felsoroltak NEM izmosítanak semennyire, viszont könnyen lehet túlzásba vinni őket annyira, hogy leépítsék az izomzatodat. Szép dolog az, hogy fogysz, legyen szebb alakod, meg minden, de ilyen módon nem egészséges. Próbáld ki azt, ami a legegyértelműbb.

Lehet, hogy nem fog tetszeni, de én azt javaslom, hogy alapgyakorlatokat csinálj: guggolás, fekvőtámasz, lebegő ülés, lábemelés, kitörések, stb.. Ezeket mindegyiket lehet többféle módon, és érdemes is. Ha belekezdesz, akkor csak óvatosan, mert olyan izomlázat szedsz össze, hogyha nem vigyázol, hogy magad is csak nézel. Jobb esetben ezt te is tudod, de legtöbbször az ember nem gondol a legalapvetőbb problémákra, mert ilyen az ember (úgy általánosságban). Alapgyakorlatokkal próbálj egy szintet elérni, és ha túlzottan megy már, akkor lehet esetleg próbálkozni azzal is, hogy súlyokkal csinálod ugyanezeket, vagy kitalálsz még nehezebb variációkat.

Még nem olvastam sokat el belőle, de elvileg a fegyencedzés nevű könyv is ilyenekkel van tele (több mint a fele mese, de van használható része). Megint csak azért, mert az ember figyelmét lehet, hogy pont a leglogikusabb dolgok kerülik el.

Még azon gondolkozom, hogy lehet, hogy kellene ajánlanom egy volt edzőmet (illetve most is néha járkálok hozzá), ő biztos meg tudná mondani, hogy miért vannak ízületi problémáid, és elég jó arc (testnevelés tanszékes, tehát ez a foglalkozása, plusz folyamatosan edzésben van maga is, kísérletezik magával is, stb.).

2014. febr. 22. 22:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Még annyi az erősítéses edzésekhez, hogy NEM lehet naponta csinálni őket (2 naponta lehet). Ugyanarra az izomcsoportra tuti nem, ha rendesen leedzel egy alkalmat. Továbbá arra is figyelni kell, hogy edzés után minél hamarabb hozzájuttasd magad fehérjedús ételhez, mert máshogy nem fog fejlődni az izomzatod, bármit is csinálsz.
2014. febr. 22. 22:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Kérdezz, ha valamire esetleg konkrétan kíváncsi vagy.
2014. febr. 22. 22:28
 4/7 A kérdező kommentje:

Pont ez a problémám. Pl a guggolás és a kitörés egyáltalán nem megy a térdem miatt. Szoktam súlyzózni, de mostanában egy pohár is képes kifordulni a kezemből a csuklómba nyilalló fájdalom miatt, és még sorolhatnám, de remélem már érted.

Amúgy írtál elég furi dolgokat.

2014. febr. 22. 22:40
 5/7 A kérdező kommentje:

"A felsoroltak NEM izmosítanak semennyire, viszont könnyen lehet túlzásba vinni őket annyira, hogy leépítsék az izomzatodat. Szép dolog az, hogy fogysz, legyen szebb alakod, meg minden, de ilyen módon nem egészséges."

Hát erre pl kíváncsi vagyok.

Nekem teljesen úgy tűnik, hogy izmosabb vagyok.

Zumba közben nem lehet súlyzózni? Futásnál hegy oldalában nem lehet egy fa gyökerében felhúzódzkodni? stb stb

Tényleg nem értem mire célozgatsz. Annyit kértem, hogy valaki segítsen ízület kímélő sportot találni. a guggolás nem tűnik annak.

2014. febr. 22. 22:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Akkor azt NEM szimpla futásnak hívják. Zumbázás közben meg nem hinném, hogy annyira túlzásba viszitek a súlyzózást, a Zumba az tánc alapvetően, hiába van súlyzós változata. És nem mindenhova edz.

Ízületkímélőt nem tudom, hogy mit lehetne, szinte mindenhez kell valami, ilyenek szoktak lenni a sportok. Szerintem rendbe kellene tenni azokat az ízületeket, de te tudod.

2014. febr. 23. 00:27
 7/7 A kérdező kommentje:

Persze, szeretném rendbe tenni. :) De addig sem szeretnék punnyadni.

Csak hobbi szinten sportolok, ezért nem is foglalkoztatott eddig, hogy melyik futás milyen futás.

2014. febr. 23. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!