Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kreatin nélkül. Lehetséges ez?

Kreatin nélkül. Lehetséges ez?

Figyelt kérdés

Otthon lényegében hobbi szinten kondizom (fölülés, egykezes súly, kétkezes súly, expander, fekvőtámasz, húzódzkodás, +kevés biciklizés, napi kb 1,5+0,5 órát. Egy ideje úgy érzem nincs fejlődés. 180 cm / 67 kg. Utánaszámoltam és általában közel sincs meg a napi 140 gramm fehérjebevitel, sokszor még a 70 sincs. Ha jól sejtem ez az oka. Sajnos anyagi kereteim jelenleg szűkösek így gondoltam megpróbálok 75%-os fehérje koncentrátumból enni napi 5x20 grammot vegyes megszokott étkezés mellé (hús kb 2-3 naponta 20-30 dkg -egyébként egy csomót eszek csak elég fehérjeszegény dolgokat sajna).

Kérdésem: tudom hogy erősen genetika és egyéb függő, de ha egyelőre csak 1 hónapig edzek, de kitartóan és benyomok egy ilyen koncentrátumból egy 3 kg -osat minden egyéb (kreatin stb.) nélkül max szőlőcukorral, akkor lehetséges hogy egy hónap után fölnyomjak kb 2 kilogramm megmaradó izmot egy 3 kg os ilyen adagtól? Vagy muszály lesz egy 3 hónapig tartó Creatin-monohidrát + 3x3 kg fehérje kúra?

2009. dec. 10. 18:08
 1/9 anonim ***** válasza:
étkezés, táplálkozás az alapja, meg persze az edzés, pihenés... csak szerektől nem lesz + x kiló izom, ha lesz is kreatin magában felvizesít, aztán abbahagyod, és összemész
2009. dec. 10. 20:15
 2/9 anonim ***** válasza:
ha a kretain kúrán gondolkozol, akkor javaslom előbb legyen meg a feltöltésed és mikor már kreatinnal szinten vagy akkor kezd el a napi 100gramm fehérjekészítményt, így jobb eredményt érhetsz el, mert a kreatintól megduzzadt sejtekbe könnyebben szívodnak és épülnek be a fehérjéből bontott aminósavak. örülni fogsz ha jó az edzés sikerülhet felszednek maradandó kilókat is. de ne vásárolj scitec meg biotech meg ilyen méregdrága cuccokat. www.tejpor.hu/wcp80 ennek 2000ft kilója és fényévekkel jobb a szarrá ízesített és szarrá zabozott reklámcuccoknál. jó edzést
2009. dec. 11. 07:43
 3/9 anonim ***** válasza:

A legfontosabb a táplálkozásod javítása.Akinek van pénze kreatinra,annak van tojásra,tejre,húsra is.

Nem kell feltétlenül a csirekemellfilé+rizs értenden lenned(nagy hülyeség az egyhangú táplálkozás)Én 178cm/94kg vagyok ,sose szedtem semmi ilyen vackot(se doppingszer,se kreatin,semmi)viszont reggelire bevágok 8 tojást vidáman és odafigyelek,hogy legalább a napi 5(de inkább 6) étkezés meglegyen,mivel az nagyon fontos a megfelelő fehérjebevitel eléréséhez.

2009. dec. 11. 09:57
 4/9 anonim ***** válasza:
A kreatin inkább vizet pumpál beléd, mintsem izmot. Erősebb leszel tőle, de a növekedés csak kamu, amint abbahagyod, le is megy az...
2010. jan. 25. 18:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem felejtsük el a kreatint mint csodaszert. Nem semmi hatása van, komoly sikerérzetet ad. De a sok városi legenda miatt mindenki csodát vár... Működik, használ csak tudni kell használni.

Az otthoni hobbi edzéstől ne várj sokat akkor se ha jól eszel. Az izmok növekedéséhez komoly súlyokkal kell azokat terhelni. Ha emellé jól is tudsz kajálni akkor minden rendben lesz. Ha testsúlykilónként 2 vagy esetleg 3 gramm fehérjét be tudsz vinni naponta és mellé komolyan edzel akkor sikerülni fog fejlődni. Ahogy anno írák: Get Freaky! és súlyokat fel!

2010. jan. 25. 20:35
 6/9 anonim ***** válasza:
hát haver, ha már tápkieget veszel, vegyél fehérjét...az izom fehérjéből épül, nem kreatinból. a kreatin csak segíti a fehérjeszintézist, annak beépülését, azáltal hogy vizet tart vissza a sejten belül, ezáltal sejttérfogatnövekedést idéz elő, amely idővel izom lesz. de ahhoz fehérjebevitelre van szükséged. szóval felesleges kreatint szedned, ha nem tudod a táplálkozást jól megoldani. ajánlom vegyél fehérjét, nem kell egyből a legdrágábbal kezdeni...
2010. jan. 25. 23:38
 7/9 A kérdező kommentje:
Énis úgy gondoltam hogyha nem muszáj akkor nem szedek kreatint. A fehérje is épp elég drága magában. WPC80 esetleg? Vagy más?
2010. jan. 26. 11:50
 8/9 anonim ***** válasza:
tejport haggyad.... nézzél vmi olcsóbb fehérjekieg után, pl van a PowerTracknek egész jó minőségű fehérjéje, kilója 3200 ft. Én azt nyomatom, tudom, nem egy magas biológiai értékkel rendelkező kieg, de a fehérje az fehérje, jobb mint a semmi. Ízre is jó, finom, még vízzel is!! :D
2010. jan. 27. 00:43
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát az íze és az állaga engem egyáltalán nem érdekel :)), a lényeg hogy használjon valamit!
2010. jan. 27. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!