Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kreatin monohidrát hatása,...

Kreatin monohidrát hatása, tejsavópor meg egyebek nélkül érvényesíthető?

Figyelt kérdés
Nem szeretnák teljesen porokból táplálkozni, elég rántotta vagy fehérjében gazdag hús kreatin mellett? Vagy így ne szedjem ezt a szert...
2011. okt. 16. 17:34
 1/9 dirtboy ***** válasza:
100%

a kreatin az NEM szer.

ha megvan a megfelelő tápanyag bevitel azaz 2g/tskg protein és 5g/tskg szénhidrát akkor mehet a kreatin.

2011. okt. 16. 17:47
 2/9 A kérdező kommentje:
és nem okoz veseelégtelenséget? mert szokták nézni vizeletmintánál a kreatinin szintet..
2011. okt. 16. 18:34
 3/9 dirtboy ***** válasza:
48%

miért okozna?

a kreatin húsokban is megtalálható és egy átlagos emberben kb 120g kreatin található meg folyamatosan,annyi hogy kreatin foszfor formájában de az mindegy mert a monohidrátot is átalakítja a szervezet foszforrá és úgy raktározza.

itt olvashatsz róla: [link]

2011. okt. 16. 18:54
 4/9 dirtboy ***** válasza:
ja és ha észre veszik hogy megvan emelkedve a kratin szint az sem jelet semmit mert a kreatin az nem doppingszer sehol sem.
2011. okt. 16. 18:57
 5/9 anonim ***** válasza:
Van egy-két ország, ahol doppingszerként kezelik, de ez szerintem baromság. Nekem is itt pihen a szekrényben és nem állt le a vesém.
2011. okt. 16. 19:37
 6/9 Zakathol ***** válasza:

A kreatin-kináz (CK) egy teljesen más tészta, semmi köze az elfogyasztott kreatin-hoz...

A CK a testben lebomló izomzatra "utal", főleg a szívproblémákat szokták ezzel észrevenni. Azonban súlyzós edzés hatására ugyanúgy keletkeznek az izmokban sérülések és ezért emelkedik egy testépítő vérében a CK-szint.

A kreatin pedig nem okoz veseelégtelenséget, azonban azt nem árt tudni, hogy használata közben ajánlatos betartani a 20testsúlykilogrammonkénti MINIMUM 1l vízfogyasztást!!

2011. okt. 16. 19:43
 7/9 A kérdező kommentje:

80kg vok az 4L omg az sok, am én úgy tudom hogy a napi 4-5liter víz nagyon sok ami pont hogy a vesét viszi el a halálf....ba.

-felhígúl a véred+ kimosod ásványi anyagokat

2011. okt. 22. 18:52
 8/9 Zakathol ***** válasza:

Először is. Egy normál életvitelű embernek is minimum 2-2,5l vizet kéne meginnia egy nap. szerinted ez a szám, ha sportolóról van szó nő vagy csökken?

A kreatin-kúrához - ha a hatását eleve a sejtekbe történő vízszállítással fejti ki - a vízfogyasztást növelni vagy csökkenteni kéne? Ezen azért gondolkozzál el...

A vesédnek semmi baja nem lesz a víztől, a véred nem hígul fel és az ásványi anyagok sem a vizeletürítéstől fognak hiányozni a szervezetedből. A vesédnek EZ A DOLGA...mégis mitől menne a halál fszára?

2011. okt. 22. 21:02
 9/9 Zakathol ***** válasza:
Ja és még annyi, hogy én 60kg-osan is volt hogy 2 héten keresztül napi 4l-ert ittam és mégse volt bajom.
2011. okt. 22. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!