A fél szememre nem látok, és ez akadályozhat engem a sportokban, vagyis nem tudok olyan jól teljesíteni röplabdában, kosárlabdában és még egyéb sportokban?!
Figyelt kérdés
2014. febr. 10. 14:18
1/2 anonim válasza:
Elvileg igen, mert az agyad elvileg nem rakja jól össze a térbeli dolgokat ha csak egy szemmel nézed. Van olyan sport ahol ez nem lényeg annyira, de van ahol hátráltathat. Bár nem tudom hogy hosszú távon mennyire lehet hozzászokni az egyszeműséghez.
2/2 anonim válasza:
A térlátáshoz kell mindkét szem, a távolságokat pedig csak térlátással lehet pontosan felbecsülni. Plusz így kiesik a látószögedből egy jelentős rész. Szerintem ez a labdajátékokban elég komoly probléma. Mondjuk volt pár éve egy kézilabdás, akit egy másik játékos véletlenül fél szemére megvakított, és ő tovább játszott egy speciális szemüvegben, ami védte a megmaradt szemét. Nem tudom, hogy mennyire volt eredményes utána, vagy játszik-e még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!