Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi annak a kézitusának/küzdőre...

Mi annak a kézitusának/küzdőrendszernek a neve, amelyben az egyik alapvető elem a fejelés?

Figyelt kérdés

Nem akarom kipróbálni, csak érdekel. Itt is volt róla szó a GYIK-en, videót is linkeltek mellé.

Ha nem tévedek a neve egy mozaikszó volt (mint például TCQC).

2014. febr. 3. 22:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
kfm-keysi fighting method
2014. febr. 3. 22:03
 2/7 A kérdező kommentje:

Kösz a választ.

Egyébként küzdősportolok, kicsit mindig kételkedve nézem ezeket a rendszereket hatékonyság szempontjából.

2014. febr. 3. 22:19
 3/7 anonim ***** válasza:

Arra célzol, nem hiszel a fejelés hatékonyságában?

Figyu, az is viszi az orrcsontot, simán. :D

2014. febr. 4. 08:45
 4/7 A kérdező kommentje:

Birkózom, azért tudom, hogy a fejelés milyen hatékony tud lenni :D

Inkább a kézkicsavarós földrevitelek, meg ilyesmik tűnnek valószerűtlennek, de nem akarok ítélkezni, amíg nem próbáltam ki, de nagy része szerintem a valóságban eladhatatlan.

2014. febr. 4. 13:00
 5/7 anonim ***** válasza:

ELADHATÓ csak BEadhatatlan (kivitelezhetetlen).

Kézkicsavaráshoz harcművészek értenek, akik 5-10 évig ezeket gyakorolják.

Önvédelmi rendszernek kb. boxon kell alapulnia taktikai ismeretekkel és gázfegyver használattal kiegészítve. Mert ezek az alapok gyors összetűzés túléléséhez, önvédelemhez.

Jujutsu technikákat, kézkicsavarásokat már nem fognak fél éves, 1 éves kis tanfolyamok alatt begyakorolni. (azaz a birkózó bárki ilyet lezúz bármikor).

Véleményem szerint.

2014. febr. 4. 13:04
 6/7 A kérdező kommentje:
Csak mikor valaki erős mint a bivaly? Tehát "csibészben" birkózásban is van olyan, hogy hüvelykujjtól próbálod fejteni a fogást, de mikor mondjuk az ellenfél 130 kilógramm, évtizedek óta birkózik, akkor igen kis valószínűséggel bontod szét az ujjait, meg egy ilyen erős alkart, csuklót sem fog egy 70-80 kilós ember tekergetni.
2014. febr. 4. 23:20
 7/7 anonim ***** válasza:

70-80 kilós vagyok.

És úgy gondolom, hogy megfelelő technikával igenis tudni kell csavargatni egy nagyobb tömegű, izmosabb ember karját, ujjait.. De persze valójában nem csak csavargatni lehet, én pl. nem vagyok nagy ízület manipulálós, mert minek. Úgysem tudnám megfogni rendesen az embert, ha mondjuk birkózó.. tudom ezt. Ezért kell tudni 70-80 kilósnak is ütni, komoly szinten.

És persze mozogni. Ennyi a kulcs önvédelemben. Tudni kell elmozogni és ezzel a stratégiailag jól megválasztott elmozgással együtt ütni egyet (meg többet) ami harcképtelenné teszi a pajtást.

Utána akár még csavargatni is lehet az ízületeket, ha valaki szeret ezzel szórakozni.

Ez lenne az önvédelem egy alap kis taktikája, hogy ezt mennyire tudják megtanítani, az már edzés kérdése. Szerintem heti 3-4-(5) ~2 órás harcművészet edzés kell, hatékony oktatással, fejlesztő jellegű edzésekkel, és akkor már 2-3 év alatt szinte csodás változásokon mehet át az ember így önvédelmi készségileg. Nem kell sok technikát tanulnia, csak tudjon jó lépéseket tenni mindig.

2014. febr. 4. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!