Alapvető infók a futásról (? ) Mit, mennyit, hogyan?
Sziasztok, gondoltam elkezdek futni (ha még nem késő). 22 éves vagyok, mindig is vékony voltam, de most a hasam megnőtt kicsit (értsd: úszógumit vettem ingyen). Kérdésem: futás nem lenne megerőltető nekem, mármint a térdemnek? 85 kiló között mozgok (attól függ mit eszek) és 187cm magas vagyok. Mit ajánlotok? Mennyit? Nem vagyok egy kajaszámolgatós típus (kalória meg szénhidrát.. nekem ezek kínaiak, lusta vagyok utánanézni), de nem szoktam túlzásba vinni a kaját (na jó a vasárnapi fincsi ebéd az kivétel :D) De hétköznap a munka miatt nincs lehetőségem normális kajálásra, reggeli, ebéd = 1-2 szendvics, vacsi otthon.
Futáshoz milyen felszerelést kéne beszerezni? Futócsukából mindenhol ilyen 20-30-40 ezer ft értékű termékeket látok, hát ez borzalmas. Szóval valahogy a lényeget, aki tud segítsen :D
Köszöntem.
Köszönöm a cipő körül kialakult nézeteim megvilágítását :D
A Többire is tudtok felelni?
Ok, megpróbálok:
"Kérdésem: futás nem lenne megerőltető nekem, mármint a térdemnek?"
Amikor lehet ne aszfalton fussál, nem csak azért mert a földút puhább, hanem azért is, mert egyenletlenebb és minden lépéskor kicsit máshol terheli a lábadat.
"Mit ajánlotok?"
Hosszú, egyenletes kocogást, a rövid de gyors futás helyett. Később ha szeretnél gyorsulni akkor résztávozhatsz is, de eleinte a lassú futástól fejlődhetsz legtöbbet.
"Mennyit?"
Amennyi időt tudsz rá szánni, de fokozatosan növelve az adagot, és egyre többet fogsz bírni. És inkább két naponta 1 óra mint naponta fél óra.
Ami a felszerelést illeti, cipőn kívül nyáron rövidnadrág, póló, télen melegítő, ősszel és tavasszal időjárástól függően pl. póló+melegítő alsó.
Kajálásban nem nagyon tudok válaszolni, biztos jobb lenne ha az ebéded lenne a fő étel és nem a vacsora, de hát ha a munka miatt ezen nem tudsz változtatni, hát akkor ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!