Futásról valaki, valamit? /lényeg alább/
13 éves egészséges lány vagyok. Olykor-olykor lefutok egybe 2000-2400 métert.. Kérdésem: a futásnak (vagy "kimondottan ennek a futásnak") mi a jó és mi a kevésbé jó oldala egy magamfajta leányzónak:) ??
/kevésbé jó oldalának pl. olyat tekintek hogy a "futás általi ugrálástól" esetleg megsérülhetnek a mell szövetei/ ? (sport-topot hordok)
köszi a választ:)..bár még nincs akkora mellem, hogy sportmelltartót tudjak viselni..addig is jó a sporttop??
*És más rossz oldala van a futásnak??
*És még azt szeretném kérdezni, hogyha ugyebár futáskor igencsak leizzadok..és nem közvetlen a mozgás után fürdök le, akkor a nehezen kijutó izzadtság/verejték "visszapárolog" a bőrbe és ilyen téren 'felesleges volt a mozgás' ???????
"izzadtság/verejték "visszapárolog" a bőrbe és ilyen téren 'felesleges volt a mozgás' - hát ezen jót röhögtem!
Nem azért kell futni mert megizzadsz tőle, hanem azért mert fogysz és formásabb leszel tőle, jobb lesz az állóképességed és a közérzeted, és erősödik az immunrendszered, magyarul tovább és jobban élsz :D
Az izzadás annyiban lényeges, hogy ha egyáltalán nem izzadsz az azt jelenti hogy nem vagy bemelegedve és könnyebben megsérülhetsz.
Szerintem nagyon jó dolog fiatalon hozzászokatni magad a sportoláshoz. Szóval, ha szereted, csináld.
Ha tényleg komolyan gondolod, fektess be egy jó kis futócipőre, ha még nincs. Megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!