Ettől nem kaphatok szívrohamot, ugye? (lent)
Ne haragudjatok, ha hülyeséget kérdezek, de jobbnak látom, ha inkább megkérdezem.
Nem kérek olyan, válaszokat, hogy minek iszok energiaitalt. Csak annyi érdekelne, hogy nem pörög-e túl a szívem, ha egy 50 perces futball meccs előtt megiszok 2 db 250 ml-es energia italt. (Ha számít, du. 1-kor kezdődik a meccs, reggel iskola előtt megiszok egyet, 11 óra körül van egy tesi órám, majd közvetlen a tesi óra után még egyet.)
Köszönöm előre is!
16/L
Pedig pont, hogy megkapod az olyan választ, hogy minek iszol, különben nem lehetne rendesen megindokolni, hogy miért nem kellene.
Ilyen fiatalon, lányként, 2db energiaital, sport előtt...ha ne rongyoljam a számat, hogy miért káros, ez evidens, szerintem.
Egészséges ember nem kap tőle szívrohamot, de bármi előfordulhat, a semmitől a nagyon komoly rosszullétig is, akár mentős-intenzíves sztori is. Szóval szerintem ne tedd. Különben sem az energiaitalból kellene "energiát" szerezni, ilyen fiatalon főleg nem.
ráadásul magas vérnyomás, agyvérzés, hírtelen szívmegállás stb stb
a szívroham csak egy a rengeteg lehetséges következmény közül... de minden nap fogyasztva, még a diabétesz is játszik...
Minden pörgető szernek megvannak a kockázatai, a koffeinnek is, főleg nagyobb mennyiségben, de hát pontos dózis és egyéni érzékenység (nem, kor, testtömeg, állapot) kérdése.. energiaitalokban is eltérő mennyiségű koffein lehet. Van koffeinmentes is..
De a műkajaevéshez gratulálok :)
Valszeg nem most fogsz ettől szívrohamot kapni, nők szívét egyébként is eléggé védi az ösztrogén. Fiatal vagy még.. de ha ilyen jó az életmódod, akkor még nagyon kellemetlen betegségeid és anyagcserezavaraid lehetnek akár már ennyi idős korodban is! :D
Nem értem miért hangsúlyozzátok ki így, hogy sport előtt issza.
Az ilyen koffeines serkentő hatású 'speciális' cuccokat direkt sportolóknak (netán katonáknak) találták ki a pillanatnyi teljesítmény fokozására.
Na azt már én sem értem, hogy egy 16 éves csaj mit keres futball meccsen. Szóval.. hát én az ilyet nem bírom, még férfi focit sem nemhogy csajokat. Tájboxoljanak focimeccs közben, az már sport. Na de azt sem nőktől várnám. Na mindegy, ez szubjektív.
De látszik hová kur.vul el a világ, 16 éves tinilányok energiaitaloznak reggel meg tornaóra után... ERGYA.
Koszonom a valaszokat!
No letemre mi az, hogy focizok? Nehogy am mar!:D Azt majd en eldontom.
Ku..rva vilag van, mert 2 doboz energia italt meg akartam inni?:D Semmit olyat nem mondtam mellesleg, ami arra utalna,hogy minden nap iszok. Ez egyszeri alkalom volt, ritkan iszok ilyeneket, pont azert, mert karos. Az alkohol is karos, de gondolom a kedves utolso nem szokott inni meg unnepnapokkor se, hiszen hova fajul ez a vilag, hogy a 20-30 evesek alkoholt isznak, mikor mindenki jol tudja, hogy karos.
Elnezest, ha flegma voltam, nem vagyok ilyen alapjaraton, de ha olyat mondanak, ami mar csak izles kerdese/hulyeseg, az nagyon fel tud bosszantani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!