Melyik a hatásosabb cardio: biciklizés vagy fitness dvd-k?
Több helyen is olvastam régen ilyen összehasonlításokat ahol kalória égetés szempontjából a bicikli magasabb helyen állt mint a cardio fitness.
Én viszont sokkal fárasztóbbnak tartom a fitness videókat (cardio) mint a biciklizést.
Nem a megfelelő módon biciklizek vagy az összehasonlító cikkek használtak túl egyszerű fitness videót?
Biciklizés akkor kardió, ha max intenzitás felé törekedsz (minden aerob mozgás ilyen, akkor lesz kardió, ha a max pulzusszámod felé mész). Ez sík aszfalton átlagos biciklivel az átlag embereknek 40km/h körül volna, persze biciklitől és embertől függ, például egy jó országútival sokkal fentebb tudnál (és kéne) menni, hogy elérd azt az intenzitást, de éreznéd is. Ugyanúgy ha hegyi ösvényen másznál MTB-vel már 10-20km/h körül is eléggé lihegnél.
A fitnesz DVD-k pedig még variábilisabbak, attól függ, mi van bennük. Ha van bennük sok dinamikus gyakorlat, burpee, esetleg ugrálókötél, vagy bármi, ami konstans magas pulzust biztosít, az kardió, ha fekszetek az oldalatokon és olló módjára nyitogatjátok a lábatokat, az már nem igazán.
Azt én is tudom, hogy melyik kardio és melyik erősítő dvd (vagy vegyesen). De azért leszűrtem a lényeget.
A biciklizést csináltam túl lanyhán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!