Heti 3-szor 2 óra kick-box,1-2 hónap után lenne eredménye?
Soha nem sportoltam. 15 éves lány vagyok. Átlag testalkatom van, csak picit löttyedt a karom, meg a combom, mert ugye nem mozogtam. Elkezdtem járni heti 3szor 1,5-2 órás kick-box edzésre esténként. Szerintetek mennyi idő után lenne látható eredménye a dolognak (hogy picit feszesebb legyen a karom, combom)? Eléggé megmozgatnak az órák, már 3 napja alig bírok menni olyan izomlázam van.
Mit gondoltok?:) Elég ennyi, vagy többször kéne?
Ha alakformálás, izomépítés a célod, akkor nem a kick-box a legjobb mozgásforma erre, hanem a súlyzós edzés. A kick-box sem rossz, de a karod-combod nem ettől lesz "feszesebb", hanem az edzések végén lévő erősítéstől (ha rendesen csinálod).
Az egyetlen probléma csak az, hogy főleg a lányok el szokták lógni az edzés végén lévő erősítést, pl. mivel az átlagember egyetlen szabályos fekvőtámaszt sem tud megcsinálni, és amikor mondják neki, hogy nyomjon le 20 fekvőtámaszt, akkor csalni kezd. Jobban jársz, ha megveszed vagy letöltöd a Fegyencedzés című könyvet és elkezdesz a kick-box mellett saját testsúllyal is edzeni otthon. Vagy elkezdesz konditerembe járni és gépeken erősítesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!