Meddig kell edzeni ha fegyencedzest kovetek?
Csinálsz az első edzésen 3x50 falitámaszt. Ha megy, a következőn továbbléphetsz a kettes szintre.
A napi edzés kb. egy óránál ne legyen több. Melegíts be rendesen. Egy izomcsoportot egy héten elég kétszer edzeni, mondjuk fekvőtámasz Hétfö-Csütörtök.
Ha nem tudsz a következő edzésen 3x30 magas fekvőtámaszt megcsinálni (ami kezdőknél normális), akkor kezdd mondjuk 3x15-tel és a következő edzéseken ezt növeld fel a célig.
Ha elérted egy szinten a célodat, továbbléphetsz. Ki is hagyhatsz elemeket simán, ha kényelmetlenek, pl. a Híd félig priccsen lépését kihagytam mint a szél.
Bemelegítésnek lehet az előző szintekből csinálni, de nem kell. Én fekvőtámaszhoz pl. a magas fekvőtámasszal szoktam bemelegíteni (ablakpárkánynál), ez ilyenkor nem számít bele az edzősorozatba.
Tehát pl. bemelegítés: 2x20 magas fekvőtámasz
Edzés: 3x10 szűk fekvőtámasz, 3x25 normál fekvőtámasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!