Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ez normális? (. )

Ez normális? (. )

Figyelt kérdés

Hétfőn és ma is voltam konditeremben, hétfőn 20 percet, ma 35 percet futottam a futópadon, plusz sétáltam úgy, hogy mindig 1 órát edzettem. Viszont csak a csípőőtájékomnál van izomlázam, ott fáj. Ez normális vagy valami szarul csinálok?

A fogyás a célom egyébként, nem az izmosodás.

2013. dec. 4. 16:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
ha fogyni szeretnél miért futsz?
2013. dec. 4. 17:27
 2/13 A kérdező kommentje:
2013. dec. 4. 17:33
 3/13 anonim ***** válasza:
igen bemásoltál egy linket az aerob edzésről ami bőven a séta-kocogás kategóriába esik és önmagában akármennyit csinálhatod semmit nem fogsz fogyni.. ha fogysz az az étrendtől van a sport csak egy plusz önmagában nem ér semmit.
2013. dec. 4. 17:38
 4/13 A kérdező kommentje:
És ki mondta, hogy emellett nem táplálkozom egészségesen?!
2013. dec. 4. 17:44
 5/13 anonim ***** válasza:
feltételeztem ha lenne rendes étrended nem űznél olyan gyakorlatot amivel könnyen tönkre teszed a térdeidet.
2013. dec. 4. 17:58
 6/13 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs hogyan következik a rendes étrend meglétéből az a nézet, hogy tönkreteszem a térdeim.

Ha mindenki tönkretenné a térdét a futással, akkor nem találták volna ki a futópadot és nem ajnározná mindenki.

Nincs 20-30 kg feleslegem, hogy tönkretegyem a térdem és nem is 20 km/h-val futok fél napokat.

2013. dec. 4. 18:09
 7/13 anonim ***** válasza:
a térdedet akkor teszed tönkre ha nem edzed a lábadat megfelelően a futásra csak úgy hirtelen ötlettől vezérelve lemegyek futni rendszeresen. és az étrendnél pedig arra céloztam hogyha van egy étrended amivel úgyis lefogysz miért végzel olyan gyakorlatokat amikkel tönkreteszed a térdedet a fogyás felgyorsítása érdekében amikor végezhetnél olyan gyakorlatokat amik ugyanúgy jók erre pl úszás.
2013. dec. 4. 18:20
 8/13 A kérdező kommentje:

Úszni is járok heti 2x.

És igyekszem kímélni a térdem. Mivel mindenhonnan azt hallom, hogy ki mennyit fogyott mióta fut, hát gondoltam, miért ne futnék? Elég sok jót hallani róla mindenfelől, pl, média, net, stb. Oké, hogy vannak ellenvélemények, de nem igazán vannak alátámasztva.

2013. dec. 4. 18:25
 9/13 anonim ***** válasza:

mozgás nélkül semmilyen étrenddel nem lehet lefogyni, egy idő után belassúl az emésztés pokolian és hiába eszel egyre kevesebbet és kevesebbet még hízol is, én is beleestem ebbe a hibába, hogy hittem az ilyen féleszűeknek, hogy csak a kaján múlik minden... a futás és térdízületes dolgot is rendszeresen túlparázzák az emberek... 10000rek futnak nap mint nap éveken át, és senkinek nem megy tönkre a térde egy két kivétellel, akik aztán elkezdenek ilyen hülyeségeket terjeszteni...

Tény, hogy a futás nem a legjobb fogyás szempontjából, mert a futás az már kőkemény kardió kategória nem aerob, egy tempós 1 órás séta, szobabicikli, ellipszistrainer sokkal többet segíthet, ha a pulzusodat egy 100-130as tartományban tudod tartani, ez az edzés mehet akár minden nap is, de heti 3-4 minimum legyen meg.

A megfelelő étrendnél sem elég, hogy "egészséges" dolgokat eszel, sajnos a fogyáshoz célszerű grammra pontosan kiszámolni a szükségletet, 2g*testtömeged szénhidrát, 2g*testtömeged fehérje, és minimális, de telítetlen zsír, lehetőleg halolaj formájában. célszerű 2g*testtömeg szénhidrátról indulni és aszerint csökkenteni az adagot, hogy meg legyen a heti 1kg súly vesztés...

[link]

az, hogy hol van izomlázad egyáltalán nem számít semmit, nem is kell izomlázadnak lennie egyáltalán a fogyáshoz. Én célszerűnek tarom, az ízületvédő szedését, egy rendes multivitamint, napi 2-3000mg c-vitamin, minden 20kgodra jusson 1 liter víz, és célszerű főleg szálkásítás alatt l-carnitin, az is sokat dob a dolgon.

Én januárban kezdtem fogyózni 125kg-ról júniusra kb ezzel a hozzáállással lementem 93ig, viszont nyáron elkezdtem nem mozogni, hiába tartottam a kaját, sőt csökkentettem szinte 0ra a szénhidrátot egyszerűen egy grammot nem adtam le többet, csak akkor kezdtem el újra fogyni, mikor megemeltem a napi kaját, és elkezdtem minden nap 1 órát aerobozni.

2013. dec. 4. 21:20
 10/13 anonim ***** válasza:
50%
Sperseus te ezt most komolyan gondoltad? az átlag ember aerob mozgást végez egész nap mikor dolgozik elsétál a-ból b-be és éppen ezért fogy le akkor ha értelmesen eszik pl ha elmész bevásárolni már ott vagy mintha elmentél volna "edzeni". ja és senki nem mondott olyat, hogy mozgás nélkül lefogysz azt mondták, hogy külön edzés nélkül viszont igen.. a sport fontos de nem azért csinálja az ember, hogy az úszógumijától megszabaduljon..
2013. dec. 4. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!