Legion kérdése:
Ha én megtanulom a hidat, és ezzel tágul a bordaketrecem, az miért jó a tüdőmnek, és az állóképességemnek?
Figyelt kérdés
2013. nov. 19. 18:02
1/13 anonim válasza:
Ha mozgékonyabb lesz a bordakosár, akkor több levegőt tudsz ezzel a mechanizmussal egyszerre beszívni, erre alapoz ez az elmélet.
2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!Bár mindig így lenne...És ha több levegőt tudok magamhoz venni,az gyorsítja még a futásomat a savasodásnál,vagy még csak előtte?Nekem a Cooperemnél lenne létfontosságú,hátha pár másodpercet ezzel is nyernék magamnak...És hogy érted,hogy elmélet?Nem vagy benne biztos?
2013. nov. 19. 18:36
3/13 anonim válasza:
Úgy, hogy ha állóképességet akarsz, akkor végezz kardióedzést, ne attól várd a nagyon jelentékeny javulást, hogy több levegőt tudsz beszívni mert tágulékonyabb lett valamivel a bordakosarad. Persze elengedhetetlen egy helyes, egészséges tartás a megfelelő légvételekhez, de az állóképességed nagyobbik része nem ezen fog múlni.
4/13 A kérdező kommentje:
Nem,persze.Futok rendszeresen hosszabb távot,és főleg Coopert.Ezt csak kiegészítésnek szeretném,minden másodpercre szükségem van,úgyhogy ha csak 3 mp-et javítana a 12 percemen,akkor már jó nekem.Kapaszkodok mindenbe,hogy több legyek 3100 m-nél.Van ötleted,milyen kardiót csináljak?Bármi jól jönne.
2013. nov. 19. 22:04
5/13 anonim válasza:
A sprint sokak által kedvelt kardiómozgás, az én személyes kedvencem a kettlebell, nagyon odaverős állóképességi edzéseket lehet vele végezni. De ha elkezded, akkor kicsit jobban bele kell ásnod magad, mert annyit azért megkíván ez az eszköz, hogy ne csak úgy simán saját fejjel kezdd el használni.
6/13 A kérdező kommentje:
Jajj,a kettlebell.Akkor nem tudom kikerülni.Természetesen hallottam hírét,hogy nem olyan,hogy csak úgy beleugorjak,hanem el előtte sajátítanom az alapokat.A kettlebell úgy növeli az állóképességemet,hogy a futásom is jobb lesz?Ezt megmondom őszintén,nem tudtam.Úgy igazán futásra milyen sprintet ajánlasz?Mondjuk a szerdai Cooper előtt,kedden sprinteljek le 3 400m-es kört?
2013. nov. 20. 14:33
7/13 anonim válasza:
Az, hogy előtte sprintelsz már nem sokat javít az állóképességeden, sőt, közvetlen előtte nem éri meg lefárasztani magad. A kettlebellt sem kötelező végezni, egyszerűen jó állóképességi sport, és ha jó az állóképességed, jobban fogod bírni az összes állóképességi sportot, ez logikus.
Rossz állóképességű ember nem tud se futni, se gyorsan úszni, se kettlebellezni, se a hegynek felfelé menetelni. Az ellenkezője igaz mindre, ha az emberünknek jó az állóképessége. Az állóképességedet szinte mindegy, mivel edzed, a pulzus számít, de igazad van, egy adott sportra magával a sport adott gyakorlatával lehet edzeni, mint például futásra futással.
A hobbi sprinterek sokszor az intervallum edzés választják, vagy valami hasonlót.
8/13 A kérdező kommentje:
Majd ha eljutok oda,mindenképp kipróbálom a kettlebellt.Nem tudtam,hogy állóképességre is jó,nekem az a vesszőparipám.Cooperre tudsz esetleg valamit?Ha csak pár másodpercet javítok vele,már az is jó.
2013. nov. 21. 18:42
9/13 anonim válasza:
Ha cooperre akarsz edzeni, akkor fuss coopert! És jegyezd fel mindig az eredményeidet, próbálj meg rajta mindig javítani. Mellett mehet sprint, kettlebell más kardió néha, mert mindig jól jön.
10/13 A kérdező kommentje:
Coopert már unalomig csináltam,ez itt a baj vele.3100-3120 m között vagyok,nem megy több,de sehogy sem.Ezért is csinálom a hidat,a hát-és gerincerősítés mellett,hátha pár mp-et kifejek még magamból.(Hátha).Milyen sprinteket fussak?Miből,mennyit,hogyan?
2013. nov. 22. 23:52
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!