Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Esport egyesület alapítása...

Esport egyesület alapítása vagy inkább E.V.? Tagdíj és nevezési díj fogalmának meghatározása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Online szimulátor bajnokságok szervezésével és lebonyolításával foglalkozunk. Persze csak hobbi szinten, de beindult a dolog és képbe jöttek szponzorok is. Éppen ezért szeretnék egyesületet alapítani, hogy ne legyen belőle probléma. Sokat olvastam utána és nagyjából tisztul a kép, de a tapasztaltabban véleményére is kíváncsi vagyok:)

1.

A tagdíj és a nevezési díj ha jól tudom, nem ugyanaz. Nálunk a struktúra úgy néz ki, hogy aki el szeretne indulni egy adott bajnokságban, befizet X összeget (évente 2 bajnokság fut). Ezt mi tagdíjnak hívtuk eddig, de jól tudom, hogy ez inkább nevezési díj? Mert ugye máshogy kell az éves beszámolóban elkönyvelni. Legalábbis ha jól értelmezem a dolgokat. Mikor nevezzük tagdíjnak és mikor nevezési díjnak? Amit befizetnek összeget versenyzők, azokból állnánk a szerverköltségeket, vagyis az alapcélt szolgálná az ügy. Akkor ezeket lehet tagdíjként elszámolni vagy mivel a befizetéstől függ, hogy indulhat-e az adott bajnokságban, ezért inkább nevezési díj? Ha nevezési díj, akkor adózni kell utána?

2.

Szponzoroktól kapott összeget tovább utalhatok pl. a bajnokság első 3 helyezettjének? Gondolom ez is adóköteles.

3.

A cél tényleg az lenne, hogy nonprofit legyen a dolog, viszont tény, hogy a befizetésekért cserébe nyújtunk szolgáltatásokat, mint pl.: versenyszervezés, ítélethozatal, büntetések kiosztása, valamint a szponzor cég reklámozása. Ez így már inkább szerintem vállalkozási tevékenység. Ezeket mérlegelve érdemesebb lenne másodállású egyéni vállalkozásban csinálni? Az egyesület azért szimpatikusabb, mert az kicsit talán közösség formálóbb, építőbb:)

ma 11:02
 1/1 anonim ***** válasza:

Nagyon rossz helyen erdeklodsz.

Amit te keresel az egy erre szakosodott jogasz.

ma 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!