A hajnali futástól marad erőm a munkában és este még tanulni?

Ha megvan a kellő alvás, tápanyagbevitel, vitamin és ásványi anyag ellátottság, akkor talán működhet. De sok tényező befolyásolja a fáradékonyságot, és egyéni, hogy ki melyikre hogyan reagál.
Nekem például kell legalább 6 óra alvás, hogy még edzeni is tudjak, de ezt sem bírnám huzamosabb ideig csinálni. És én személy szerint jobban kivagyok a korán keléstől, hiába alszom órában ugyanannyit, mintha pl lefeküdnék hajnali fél kettőkor, és felkelnék nyolckor.
De próbáld ki, úgyis te fogod látni magadon, hogy milyen hatással van rád.
Én nyáron a jó időre és a korai napkeltére való tekintettel sokat mentem reggel futni, ha tudsz rendesen táplálkozni és eleget pihenni akkor ezzel nincs baj, de a futást először fokozatosan kezd, pl az első héten ne fuss rögtön 40 percet, fuss sétával egybekötve 15-20-at csak, aztán ahogy nő az állóképességed növeld!
Nekem maradt erőm és időm is a tanulásra, és a munkámban sem voltam kimerült. Persze nem mindegy hogy valaki fizikai vagy szellemi munkát végez, utóbbinál hasznos mert élénkíti a testet, viszont ha megeröltető nehéz fizikai munkát végzel akkor nem a futást javasolnám. :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!