Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyire lehet magas a vérnyom...

Mennyire lehet magas a vérnyomásom cardio edzés közben?

Figyelt kérdés

Ha a gépeken tényleg jól működik a vérnyomásmérő, akkor nekem 170-180 körül van a csúcsértékem, amikor a legjobban hajtom magamat. Nagyot nem tévedhet, mert tényleg durván ver a szívem.

20 éves nő vagyok, keveset dohányzom is (napi 5-6 szál), ha ez számít. Nem áll szándékomban egyszer csak összeesni edzés közben. Szóval ez az érték normális ilyenkor vagy kicsit lazábban csináljam?

Köszönöm a válaszokat!

2013. okt. 26. 10:18
 1/9 anonim ***** válasza:

Kicsit kevered a vérnyomást és a pulzust. Nem ugyanaz.

A gépeken a pulzusodat tudod mérni. Elég, ha aerob tartományban maradsz kb 130-as pulzusnál, ha a zsírleadás a cél.

2013. okt. 26. 10:27
 2/9 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem értek hozzá, bevallom. :)

Szóval az a 180 az nagyon durva?

Állóképesség javítása és alakformálás a cél.

2013. okt. 26. 10:31
 3/9 anonim ***** válasza:

Cardio gépekkel nem tudod formálni magad. A formálás az izomnövelés, mivel az izmok adják a formát. Ahhoz pedig súlyzós edzés sem ártana.

Állóképesség javítására jó a magas pulzusú anaerob tartományban végzett edzés, de nem kell akkor sem 180-nak lenni. Vagy végezhetnél intervallum kardiot, ami magas és alacsonyabb intenzitású szakaszok váltakoztatását jelenti.

itt egy cikk róla:

[link]

2013. okt. 26. 10:37
 4/9 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm szépen!

Súlyzós edzés is van mellé. A cardio csak az edzéstervem egy része.

2013. okt. 26. 10:46
 5/9 anonim ***** válasza:
okés és nincs mit.:)
2013. okt. 26. 10:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Mind igaz, amit az előttem szólók írtak, de azért válaszolnék a kérdésedre: egyáltalán nem gáz a 180.

Az igaz, hogy ez már egy elég magas érték és ennél többnek már nem kéne lenni, de ez az, ami a szívet igazán megedzi és emiatt lesz majd a nyugalmi pulzusod egy idő után alacsony (60 alatt).

Ráadásul egy idő után ugyan azzal az edzésintenzitással már nem lesz 180, hanem ahogy erősödik, úgy csökken szépen lassan.

2013. okt. 26. 12:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Csak én írtam előtted egyedül.:)
2013. okt. 26. 12:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Jaa, tényleg.

Nem figyeltem, bocs. :)

2013. okt. 26. 12:13
 9/9 A kérdező kommentje:
Rendben van, akkor megnyugodtam. :)Köszönöm neked is a választ! :)
2013. okt. 26. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!