Jógában miképpen fejleszthetném az egyensúlyérzékem? (pl. sáskaállás)
Azt mondják, hogy annak nem megy a fa-állás, aki nem tud koncentrálni. (ma én is billegtem, nem tudtam kitartani :( )
És ha koncentrálsz, jobban megy. Kiválasztasz egy pontot, és azt nézed, meg a fánál nem muszájos ám a fenekedig húzni a lábad, támaszthatod bokához vagy térdhez. A kezedet meg kitárhatod, mint egy fa, ha nem megy összetéve.
A sáskaállás: nemtom mire gondolsz, a négykézláb egy láb megemelve, vagy a hason két láb emelés? Mert az előző az utóbbi bevezető gyakorlata. A jógában majd mindent meg lehet csinálni egyszerűbben is, lényeg, hogy csináld és egyre tökéletesebben. Ha eldőlsz, visszaállsz. Egyre tovább fogod bírni. Normális, ha nem megy rögtön.
a légzés gondolom alap,az egy pontra fókuszálás is.
próbáld fokozatosan megtalálni az egyensúly helyzetet és csak utána belemenni a végső pózba.
a számodra nehéz ászanakát külön is gyakorold naponta időre kitartva órát nézve,vagy lélegzetet számolva.
ha talp gondod van és ezért van egyensúly problémád,akkor végezz talptornát,hogy erősödjenek az ottani izmok,de kipróbálhatod hogy lábujjakkal is kapaszkodsz nyomod bele őket a talajba póz közben,növelheti a stabilitást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!