Az tényleg igaz hogy 130-140 pulzusszám fölött nincs zsírégetés?
igen, ez igy van.
130as pulzusszam korul nagy az oxigenfelvetel es kicsi az izommunka - ekkor a testunk a zsirt hasznalja energiakent
145-150 folott mar alacsony az oxigenfelvetel es nagy az izommunka, ekkor az izmokban levo glukogent hasznaljuk energiakent, nem a zsirt (ez a cardio edzes)
tehat venni kell egy pulzusmero valamit, vagy pedig a teremben gyalogolni a padon, azon van mindenfele szamlalo
Amit az első válaszolt, annál azért összetettebb a dolog.
130-140-es tartományban sincsen egyből zsírégetés, és magasabb tartományban is van, ha már alacsonyabb tartományban előtte bemelegítettünk.
Másrészt ezek a számok csak az átlagot mutatják, ez emberenként és életkor szerint is eltérhet, csak akkor tudod jobban meghatározni, ha megméred a savasodási küszöbödet és a maximum pulzusodat.
A futás nagyon-nagyon jó a fogyáshoz, de leginkább az étkezésedre kell odafigyelned.
Nem szeretnék tudálékos lenni, de én már több profi sportolóval beszélgettem-tanítottam őket, innen az "ismerettség"-ők többen megkérdőjelezik magát a zsírégető tartomány és/vagy zóna mibenlétét. Edzőjükkel is konzultáltak már erről, hát... éppen lesza.ják, amikor a 15. kilométerüket evezik.
Én rengeteget futok, minden nap, havonta 360-420 km-t. Nem elírás. Nem sprintelgetek, nem intervallumozom, vagy csak ritkán, de rajtam nincs felesleg, a pulzusom pedig nyugalmi állapotban 58-62, edzés után 20 perccel ismét v.áll. Edzés alatt van rajtam ilyen-olyan kütyü, de ezek a szerkezetek meglehetősen irreleváns értékeket is tudnak mutatni. mert mire beállnak, stb. Jobbnál jobbakat vettem. Most a "belharapott" almásom talán a legjobb. Azt érezném, ha 140 fölé menne a pulzusom, akkor én extrázom-ráüt a szívem- tehát akkor, 51 évesen zsírégető zónában futok.
Ha valaki hallott már a zsírégető zóna semmisségéről, kérem őt, írjon már róla, hisz kezdem azt hinni, hogy az aerob és ilyen-olyan tartományok már kissé kezdenek túl nőni az igazi értékeken.
Üdv.: Rea
Kedves Ddrake!
Így gondolom én is, de sok-sok év kemény edzési tapasztalattal a hátam mögött, úgy gondolom, hogy ezt a zsírégető tartományt már kissé túl dimenzionálják. Ebből a most divatos személyi trénerek a vendégeiknek órákat tudnak mesélni, majd ugye profitálni. Azzal együtt ez az álláspontom, hogy nem feltétlenül ítélem meg a személyi edzőket pejoratívan.
Üdv.: Rea
Kedves Rea!
Bár túldimenzionálják, a tartományokat akkor is kontrollkísérletekben állapították meg.
És továbbra is igaz, hogy ha valaki túl intenzíven edz, akkor inkább fog az izmaiban levő raktárakhoz nyúlni és kevésbé a zsírhoz. Ezt, bárki, aki tanult biokémiát, beláthatja. Adottak a folyamatok, a folyamatok hossza, a köztes termékek, az energiaforgalmuk, a hozzájuk szükséges enzimek optimális körülményei. Ez nem vita tárgya.
Márpedig ha valakinek fontos a lehető legeffektívebb zsírégetés és az is, hogy ne veszítsen izomból, akkor nem árt, ha ezeket észben tartja, legalább tud róluk, hogy ha tudatosan akar alakítani a testén, akkor meglegyen ehhez a háttértudása, és ne a sötétben tapogasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!