El szeretnék kezdeni futni. Hogyan csináljam, mennyit fussak, milyen tempóban?
Én múltkor láttam a neten a mindennapi futást.
Első nap egy perc, második nap kettő aztán így tovább 20-ig.
Ha már bírsz 20 percet kocogni akkor mehet végig, már nem kell növelni, ha nem akarod.
"Én múltkor láttam a neten a mindennapi futást.
Első nap egy perc, második nap kettő aztán így tovább 20-ig.
Ha már bírsz 20 percet kocogni akkor mehet végig, már nem kell növelni, ha nem akarod."
Aki nem bír KOCOGNI egy huzamban 10-15 percet, az inkább neki se álljon, mert valószínűleg annyira túlsúlyos, hogy nem bírnák az ízületei.
Én eleinte 20 percet futottam (tehát nem kocogtam), de ebben volt egy 2 perces séta is azért kb. Ez ment heti 2-4 alkalommal, 2-3 hét után könnyen eljutottam addig, hogy ment 30 percig is. Amit ajánlanék tapasztalatból: legyen valaki akivel eljársz, mert egyedül unalmas, és ha ketten vagytok, akkor legalább motiváljátok egymást, jó kis közös program mozogni egyet, na meg így a másik legalább rád szól, ha lazsálnál :D
Amúgy ha a fogyás a cél, akkor ne fuss, hanem kocogj, vagy tempósan sétálj. Kb az a tempó a jó, ahol lihegsz, de még tudsz érthetően beszélni. Ezt csináld 40-60 percig. Nyugi, ezt lehet is bírni addig. Ha nem megy elsőre, akkor sem lesz nehéz elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!