Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kezdő kocogónak tippek?

Kezdő kocogónak tippek?

Figyelt kérdés

Ma kezdtem el a kocogást eddig nem igazán végeztem aktív tevékenységet max annyit, hogy iskolába biciklivel járok de az max 4 perc.

Az interneten sokat olvasgattam de mégis jó lenne konkrét válasz a kérdésemre.

Ma kocogtam átlag 8km/h val 15 percet ami kb 2km. Próbáltam a légzésre ügyelni, hogy ne ziháljak stb. Ez kezdésnek jó?

Lenne még egy kérdésem milyen gyakran fussak? Két naponta naponta? Egyértelműen a fogyás a célom jelenleg 105kg vagyok és 185cm.

2013. okt. 10. 16:26
 1/8 anonim válasza:
Ügyes vagy! Mindenkinek úgy kellene gondolkodnia, mint neked! Ez a sok lusta ember. Ami mennyiséget leírtál szerintem ideális, esetleg olyat lehet,hogy mindig kicsit feljebb viszed a távot vagy egy adott kilométert mmegpróbálsz a lehető leggylrsabban lefutni. Idővel egyre gyorsabb leszel :) és ha még mellette jól is táplálkozol, gyorsan lefogysz és feszes alakod is lesz :D vagy na, bőröd. Halgass valami pörgős számot közbe :D vagy tűzz ki ilyen célt, pölö ha lefutsz egy kilométert ihatsz kicsit, teljesül egy kívánságod akármi :,)
2013. okt. 10. 17:05
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válasz és a biztatást! :D Nem vagyok szakértő de az, hogy növelem a sebességet nem rossz? Úgy tudom az ideális kocogás a fogyáshoz az, hogy végig úgy futok, hogy ne ziháljak és tudjak ütemesen lélegezni de ha gyorsabban futnék ezt már nem tudnám csinálni. Ne inkább azt csináljam, hogy minden futáskor pl egy percel feljebb viszem a távot? Egyékbént még érdekel az, hogy milyen gyakran fussak? Van ahol azt írják 2 naponta mert minden nap nem túl jó. Mi ebben az igazság? Nem mindennap kellene, hogy minden nap égjenek a kalóriák?
2013. okt. 10. 17:25
 3/8 anonim ***** válasza:

Itt vannak edzéstervek, szerintem ez alapján kezdj el edzeni. Magától a futástól még nem biztos hogy le fogsz fogyni. Próbálj a táplálkozásodon is változtatni, ha a cukrot és a pékárukat elhagyod, már nagyon sokat tettél a fogyás érdekében.

[link]

2013. okt. 10. 18:15
 4/8 A kérdező kommentje:
Tudom az étkezési is iszonyatosan fontos. Folyadéknak már évek óta csakis vizet iszok a táplálkozásom változatos. Édességeket próbálom kerülni de néha néha becsúszik valami a pékárukat is megpróbálom elhagyni bár nem tudom pl iskolába mit tudnék helyette enni amiben nincs liszt.
2013. okt. 10. 18:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha kitartó leszel és következetes, edzel rendszeresen, akkor még az édesség is bele-belefér. Az első válaszolóval értek egyet. Én is sok-sok éve így kezdtem, ma már havi 360-420 km-t futok. Nem elírás, valóban ennyit, de én 365 napból 365 napot futok. Nem helyes, de ezt szoktam meg.

Az étkezés 80 %, az edzés biz' csak 20. Tehát még intenzív sportolásnál is figyelned kell a táplálkozásra. Rajtam-51 évesen- nincs súlyfelesleg, de itt-ott azért van némi felrakódás, de legyen. Megőrülni nem fogok. A paleolit táplálkozás híve vagyok, de nem elvetemült fanatizmussal. Tudok én enni, sőt szoktam is, tortát, pizzát, stb. 'De! A hét

hétköznapok, hónapok többsége egy rendkívül odafigyelő étrenddel telnek.

Ha bármiben segíthetek, írj bátran, akár privátban is!

Kívánom, hogy olyan légy és úgy éld az életed, ami Neked okoz megnyugtató elégedettséget minden téren!

Üdv.: Rea

2013. okt. 14. 18:46
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válasz!

Azóta is rendszeresen futok multhét csütörtökön kezdtem akkor 2km lett meg ma már 3km járok és úgy érzem menni fog több is fokozatosan. Sőt már szinte ráfüggtem ma nem volt sok időm ki akartam hagyni de mégis elmentem. Az étkezésre sajnos félig meddig tudok figyelni. Megpróbálok rendesebb kajákat enni de azért nem tudok salátán meg csirkemellen élni. Mindent eszek főzeléket halat néha 1-2 pékárut pl pogácsa vagy tésztát pl káposztás tészta sült csirke, rizs gyümölcsök, fasírt. Szóval úgy kb mindenfélét megeszek csak a legkomolyabbakat tudom kihagyni a kenyeret és az édességeket illetve cukros italokat. Remélem így is fog menni a fogyás.

Egyébként normális, hogy a vállaimban nagyobb az izomláz mint a lábamba? Ugye futáskor a kar is eléggé mozog és eléggé fáj a vállam.

2013. okt. 14. 19:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Azért érzed a válladban az izomlázad, mert még kezdő futó vagy és nem lazulsz el teljesen. Később, amikor megtalálod, illetve ráérzel a saját ritmusod, ritmusodra, ezek a fájdalmak elmúlnak. Egyébként nagyon fontos a futás utáni lelazítás. Rengeteg videót találsz az interneten. Ezeket egyetlen egyszer sem hagyhatod ki.

Izomlázmentes futásod lesz a fentiek mellett akkor is, ha alaposan bemelegítesz. Megakadályozza, illetve késlelteti a lesavasodást.

Érezd jól magad az edzéseid alatt és természetesen a legjobban, amikor befejezted!

Üdv.: Rea

2013. okt. 15. 13:38
 8/8 A kérdező kommentje:
Értem, levezetni azért szoktam. Egy hatalmas problémám van. Futás közben fülhallgatóval zenét hallgatok de a futás végére főleg mikor már otthon vagyok és lepihenek iszonyatosan fáj a fülem. A zenét pedig nagyon hallgatom otthon általában 100% üvöltetem és fél óra után sincs bajom itt 40-50% hangerőn nagyon fáj. De ha nem hallgatnám akkor a széltől lenne ugyan ez sajnos érzékeny a fülem a szélre hideg időben és akkor van ilyen fájdalom. Nem értem, hogy miért fáj mert a fülhallgatótól a szél nem tud belemenni a fülembe.
2013. okt. 15. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!