Kezdő kocogónak tippek?
Ma kezdtem el a kocogást eddig nem igazán végeztem aktív tevékenységet max annyit, hogy iskolába biciklivel járok de az max 4 perc.
Az interneten sokat olvasgattam de mégis jó lenne konkrét válasz a kérdésemre.
Ma kocogtam átlag 8km/h val 15 percet ami kb 2km. Próbáltam a légzésre ügyelni, hogy ne ziháljak stb. Ez kezdésnek jó?
Lenne még egy kérdésem milyen gyakran fussak? Két naponta naponta? Egyértelműen a fogyás a célom jelenleg 105kg vagyok és 185cm.
Itt vannak edzéstervek, szerintem ez alapján kezdj el edzeni. Magától a futástól még nem biztos hogy le fogsz fogyni. Próbálj a táplálkozásodon is változtatni, ha a cukrot és a pékárukat elhagyod, már nagyon sokat tettél a fogyás érdekében.
Ha kitartó leszel és következetes, edzel rendszeresen, akkor még az édesség is bele-belefér. Az első válaszolóval értek egyet. Én is sok-sok éve így kezdtem, ma már havi 360-420 km-t futok. Nem elírás, valóban ennyit, de én 365 napból 365 napot futok. Nem helyes, de ezt szoktam meg.
Az étkezés 80 %, az edzés biz' csak 20. Tehát még intenzív sportolásnál is figyelned kell a táplálkozásra. Rajtam-51 évesen- nincs súlyfelesleg, de itt-ott azért van némi felrakódás, de legyen. Megőrülni nem fogok. A paleolit táplálkozás híve vagyok, de nem elvetemült fanatizmussal. Tudok én enni, sőt szoktam is, tortát, pizzát, stb. 'De! A hét
hétköznapok, hónapok többsége egy rendkívül odafigyelő étrenddel telnek.
Ha bármiben segíthetek, írj bátran, akár privátban is!
Kívánom, hogy olyan légy és úgy éld az életed, ami Neked okoz megnyugtató elégedettséget minden téren!
Üdv.: Rea
Köszönöm a válasz!
Azóta is rendszeresen futok multhét csütörtökön kezdtem akkor 2km lett meg ma már 3km járok és úgy érzem menni fog több is fokozatosan. Sőt már szinte ráfüggtem ma nem volt sok időm ki akartam hagyni de mégis elmentem. Az étkezésre sajnos félig meddig tudok figyelni. Megpróbálok rendesebb kajákat enni de azért nem tudok salátán meg csirkemellen élni. Mindent eszek főzeléket halat néha 1-2 pékárut pl pogácsa vagy tésztát pl káposztás tészta sült csirke, rizs gyümölcsök, fasírt. Szóval úgy kb mindenfélét megeszek csak a legkomolyabbakat tudom kihagyni a kenyeret és az édességeket illetve cukros italokat. Remélem így is fog menni a fogyás.
Egyébként normális, hogy a vállaimban nagyobb az izomláz mint a lábamba? Ugye futáskor a kar is eléggé mozog és eléggé fáj a vállam.
Azért érzed a válladban az izomlázad, mert még kezdő futó vagy és nem lazulsz el teljesen. Később, amikor megtalálod, illetve ráérzel a saját ritmusod, ritmusodra, ezek a fájdalmak elmúlnak. Egyébként nagyon fontos a futás utáni lelazítás. Rengeteg videót találsz az interneten. Ezeket egyetlen egyszer sem hagyhatod ki.
Izomlázmentes futásod lesz a fentiek mellett akkor is, ha alaposan bemelegítesz. Megakadályozza, illetve késlelteti a lesavasodást.
Érezd jól magad az edzéseid alatt és természetesen a legjobban, amikor befejezted!
Üdv.: Rea
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!