Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik a hasznosab...

Szerintetek melyik a hasznosabb? A konditermi edzés vagy a szabadtéren történő futás? (Persze salakpályán, futócipővel)?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, vastag csontozatú, hízásra hajlamos nő. Nem azt mondom, hogy kövér lennék, de pár kiló, pontosabban 3-4 kiló már igencsak meglátszik rajtam.. (156 cm / 56 kg vagyok.. )

Volt lehetőségem konditeremben edzeni, de sajnos anyagi okok miatt vagy idő hiánya miatt csak 2-3 hónapra tudtam kihasználni a lehetőséget. Szabályosan csináltam, akartam is, bár megmondom őszintén, a nehéz kajáktól nehezen tudtam csak lemondani. Viszont a cukros ételeket és italokat látni se bírtam, nem is hiányzott.

Lényeg a lényeg, hogy ha kicsit is de meglátszott rajtam, hogy formálódtam.. fogytam.. tetszett az amit a tükörbe láttam. Aztán sajnos felhagytam vele. Mondanom se kell, szépen visszaálltam a kiindulási súlyomhoz. Ráadásul ülő munkát is végzek, érzem magamon, hogy el vagyok tunyulva, a ruhák szűken állnak rajtam megint csak.. már bánatomban is csak eszek-eszek még jobban. Pedig nem vagyok vészes kategóriában.

A futásra gondoltam. Olcsó, itt van közelben a sportcsarnok, szóval tervem elkezdeni a futást.

Volt szerencsém azt is gyakorolni, bár nagyon nehezen ment és téli időszakban kezdtem, a legrosszabban, mikor egyébként is rosszul lélegzek futás közben.

Mit tanácsoltok? Hogyan kezdjem el? Biztos vagyok benne, hogy eredményesebb lesz kitartással mint a konditerem!

Ti mit gondoltok?

Köszi előre is! ^^

2013. szept. 26. 20:48
 1/5 anonim ***** válasza:

A kettő együtt kell. Izmot súlyzós edzéssel tudsz növelni, illetve megőrizni is, ha pl diéta megy. Mellé mehet a futás, mint kardio edzés.

Tehát nem vagy-vagy kérdés.

2013. szept. 26. 20:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Két külön dologra jó a két sport.

Futással zsírt égethetsz, állóképességre tehetsz szert. A konditeremben, ha a hagyományos eszközökkel történő edzésről van szó, pedig izmosodhatsz, erősödhetsz.

Persze jó étrend és egyéb életmódbeli tényezők szükségesek mindkettőhöz.

2013. szept. 26. 20:53
 3/5 *Glissade* ***** válasza:

Ha már választani kell, akkor inkább a konditerem.

De az lenne a jó, ha mindkettőt csinálnád.

2013. szept. 26. 21:22
 4/5 anonim ***** válasza:

régóta edzegetek, de azt kell mondjam, ha választanom kéne a futás és a gyúrás között akkor a futás lenne a befutó.

most is heti két edzés van és heti egy vagy két futó edzés, de jobban élvezem ha futok mint a gyurmázást.

és fogyásra, kardió edzésre nagyon kiváló, főleg ha a diéta is rendben van.

2013. szept. 26. 21:57
 5/5 *Glissade* ***** válasza:
Futás, de akkor csináld mellé a fegyencedzést;)
2013. szept. 26. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!