Szerintetek melyik a hasznosabb? A konditermi edzés vagy a szabadtéren történő futás? (Persze salakpályán, futócipővel)?
24 éves vagyok, vastag csontozatú, hízásra hajlamos nő. Nem azt mondom, hogy kövér lennék, de pár kiló, pontosabban 3-4 kiló már igencsak meglátszik rajtam.. (156 cm / 56 kg vagyok.. )
Volt lehetőségem konditeremben edzeni, de sajnos anyagi okok miatt vagy idő hiánya miatt csak 2-3 hónapra tudtam kihasználni a lehetőséget. Szabályosan csináltam, akartam is, bár megmondom őszintén, a nehéz kajáktól nehezen tudtam csak lemondani. Viszont a cukros ételeket és italokat látni se bírtam, nem is hiányzott.
Lényeg a lényeg, hogy ha kicsit is de meglátszott rajtam, hogy formálódtam.. fogytam.. tetszett az amit a tükörbe láttam. Aztán sajnos felhagytam vele. Mondanom se kell, szépen visszaálltam a kiindulási súlyomhoz. Ráadásul ülő munkát is végzek, érzem magamon, hogy el vagyok tunyulva, a ruhák szűken állnak rajtam megint csak.. már bánatomban is csak eszek-eszek még jobban. Pedig nem vagyok vészes kategóriában.
A futásra gondoltam. Olcsó, itt van közelben a sportcsarnok, szóval tervem elkezdeni a futást.
Volt szerencsém azt is gyakorolni, bár nagyon nehezen ment és téli időszakban kezdtem, a legrosszabban, mikor egyébként is rosszul lélegzek futás közben.
Mit tanácsoltok? Hogyan kezdjem el? Biztos vagyok benne, hogy eredményesebb lesz kitartással mint a konditerem!
Ti mit gondoltok?
Köszi előre is! ^^
A kettő együtt kell. Izmot súlyzós edzéssel tudsz növelni, illetve megőrizni is, ha pl diéta megy. Mellé mehet a futás, mint kardio edzés.
Tehát nem vagy-vagy kérdés.
Két külön dologra jó a két sport.
Futással zsírt égethetsz, állóképességre tehetsz szert. A konditeremben, ha a hagyományos eszközökkel történő edzésről van szó, pedig izmosodhatsz, erősödhetsz.
Persze jó étrend és egyéb életmódbeli tényezők szükségesek mindkettőhöz.
Ha már választani kell, akkor inkább a konditerem.
De az lenne a jó, ha mindkettőt csinálnád.
régóta edzegetek, de azt kell mondjam, ha választanom kéne a futás és a gyúrás között akkor a futás lenne a befutó.
most is heti két edzés van és heti egy vagy két futó edzés, de jobban élvezem ha futok mint a gyurmázást.
és fogyásra, kardió edzésre nagyon kiváló, főleg ha a diéta is rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!