Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A mestersegesen eloalitott...

A mestersegesen eloalitott zsirban oldodo vitaminok mennyi ido mulva tudnak teljesen kiurulni a szervezetbol?

Figyelt kérdés
Ezen kivul milyen karos hatasa lehet annak,ha hosszu evekig szedjuk ezeket a vitamintablettakat ?

2013. szept. 23. 22:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem kell kiürülnie. Ha megfelelő mennyiségben szeded, akkor nem lehet gond.
2013. szept. 23. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
mesterséges vitamin? mesélj még!
2013. szept. 24. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

A vitaminok nagy része tényleg szintetikusan készül, de ezek nem rosszabbak a kivonatoknál. A természetes alapanyagokból kivont vitaminnak nincs előnye. Akkor van előny, ha maga a tápanyaggal együtt kerü fogyasztásra. Pl megeszel egy almát és ott flavonoidok, savak segítik a felszívódást. De ha már kivonatról beszélünk, akkor eltűnik az előny egy szintetikushoz képest.

Nekem hihetsz sperseus, én tápkiegek fejlesztek egy gyógyszergyárban.

2013. szept. 24. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
értem én, de számomra a mesterséges vitamin úgy hangzik, mintha hidrogén oxidációs eljárásával készült folyadékot mesterséges víznek hívnánk.
2013. szept. 24. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

szintetikus vitaminról nekem mindig ez a videó jut eszembe:

http://www.youtube.com/watch?v=SHVeWHYutEA

2013. szept. 24. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
bunny rosszul tudja, a vitaminok nagy része szintetikus gyártódik ,de ettől nem rosszabb a természetes kivonatoktól, hiszen a molekula ugyanaz.
2013. szept. 24. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

itt van pl a C-vitamin előállítási módja:

Az aszkorbinsav gazdaságosan előállítható a Reichstein és Grüssner által 1936-ban kidolgozott szintézissel, ami még ma is használatos. Ez a szintézis a legolcsóbb cukorból, a D-glükózból indul ki. Ezt először hidrogénezéssel szorbittá telítik, majd ezt mikrobiológiai oxidáció segítségével L-szorbózzá alakítják. Ennek hozama 60%. Az L-szorbózt acetonnal 2,3-4,6-diaceton-L-szorbózzá kondenzálják, majd ennek hidroximetil-csoportját kálium-permanganáttal karboxilcsoporttá oxidálják. Ekkor 2,3-4,6-diaceton-2-keto-L-gulonsav képződik. Ha ennek a vegyületnek a vizes oldatát rövid ideig melegítik, a védőcsoportok az oldat saját aciditása folytán lehidrolizálnak. Az ekkor képződő 2-L-gulonsavat sósav jelenlétében melegítik. Ekkor enolizáció történik és a γ-laktongyűrű kialakul, aszkorbinsav képződik. A szintézis legkényesebb lépése a 2-keto-L-gulonsav aszkorbinsavvá alakítása. A szintézisre emiatt két változatot dolgoztak ki, ekkor a 2-keto-L-gulonsav 53%-os hozammal alakítható L-aszkorbinsavvá, és 100 gramm glükózból 20-30 g aszkorbinsav nyerhető.

2013. szept. 24. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!