Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek hozzá? Táplálék...

Hogyan kezdjek hozzá? Táplálékkiegészítőkben? Edzésterv?

Figyelt kérdés

Elszeretnék kezdeni gyúrni járni, viszont nem igazáb tudom hogyan kellene hozzáfogni. Gondoltam szednék tömegnövelőt, és társait, de nemtudom hogy mit volna érdemes....

Ezenkívül szükségem lenne valami edzéstervre,de nem tudom hogyn kell összeállítani....

60 kg/170 cm vagyok és nagyon nehezen tudok hízni, ezért kellene a táplálékkiegészítő....viszont nagy problémám, hogy asztmás vagyok, és a tüdőm hamarabb adja be a kulcsot mint az izmaim...ebben az esetben milyen gépeket használjak?

Nem szeretném konditeremben kérdezni ezeket, mert baromi égőnek tartom (tudom hülyeség, de ez van)

2009. nov. 4. 23:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok híve a táplálékkiegészítőknek őszintén szólva.....,persze más arra esküszik..,ezért én azt ajánlanám,hogy próbálj cuccmentesen élni.

Tudom,tudom ezek nem szteroidok...kreatin-monohidrát,cróm,NO és társai....viszont osztálytársam volt is miattuk szívultrahangon...lehet erre mondani,hogy rosszul kokszolt.(Az NO volt a tettes)

Mindennek megvan a maga ideje,nem kell egyből Schwarzenneggernek lenni,szép lassan kell építeni, évek múlva már lesz eredménye,koksz nélkül is.

Nem a méret a minőség a lényeg,és a szálkásság.(ez egyéni vélemény)

Szóval szerek nélkül lehetőleg,az elején pedig mindenféleképpen. Mivel a testépítés anaerob mozgás,így nem liheged annyira túl magad,mint más aerob jellegű mozgás során.Ha testnevelésórán nincs bajod,akkor a konditeremben sem lesz:)

(Ha az asztmától jó eséllyel meg akarsz szabadulni,menj el zenélni/fújni, jó pár zenész ismerősöm megszabadult így tőle.)

2009. nov. 4. 23:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Az első válaszolónak csak annyit, hogy van benne igazság, amit mond meg nem is. Az elején tényleg jobb bevinne a tápanyagokat (fehérjét, kreatint, vitaminokat) szilárd étel formájában, erősödj naturalba ahogy bírsz. Ez kinél hogy, legalább egy fél éves folyamat, hidd el, ha fehérje és szénhidrátdús kajákot fogyasztasz majd és edzel is mellette rendesen, akkor fogsz hízni.

Ami elég nagy hiba sajnos, hogy az NO-t és a táplálékkiegészítőket koksznak vélted. Rohadtul de nem azok. Táplálékkiegészítőkre azért van szükség, mert ahhoz hogy normálisan fejlődjenek az izmok, napi 2-3g/testsúly kg fehérjebevitelre van szükség, azaz egy 60 kg-s embernek legalább napi 120g fehérjebevitelre van szüksége. Ezt úgy nézd, hogy 1 kg csirkemellben van 100g fehérje...táplálékkiegészítőkkel pótolhatod a mennyiséget, melyet beviszel, általában adagonként 30-50g.

Mindenesetre a tanácsom a következő: Míg nem értél el egy bizonyos szintet, pl hogy saját testsúlyod ki tudd nyomni fekve, stb addig tápkiegeket ne szedj. Jobb, ha szilárd táplálékból szerzed a tápanyagokat az elején, később szedj kreatint, mellette fehérjét.

Edzéstervet állíts össze, olvasgass utána. Legjobb ha heti 3-4x edzel, hogy időt hagyhass az izmoknak regenerálódásra. Ha kell még pár info akkor dobj 1 üzit. Remélem tudtam segíteni.

2009. nov. 5. 00:24
 3/5 anonim ***** válasza:

00:24

1kg csirkemell 250g fehérje!

2009. nov. 5. 16:09
 4/5 anonim ***** válasza:
srry, igazad van, 240. 00:24 voltam
2009. nov. 5. 22:52
 5/5 anonim ***** válasza:
az hogy tomegnovelot vegyel a te esetedben nem megoldas mivel minel jobban hizol annal nagyobb terhet kell a tudodnek vinni na persze csak addig amig meg nem szokja a tudod ..en is amikor hiztam 5kg mar a lepcson fel is megterhelo volt....sztm. mivel aszmas vagy elosszor fussal vagy allj neki focizni esetleg torna mellet fussal kicsit nehezebb lessz mint a tobbieknek de idovel megszokja majd a tudod es akkor mar csak az izmokra kell figyelnednekemis voltak amugy hasonlo problemaim nekem is...szerintem ne add fel majd ugy fogsz noni mind a gomba na hello
2009. nov. 6. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!