Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A wudang Kung fu valóban jó?

A wudang Kung fu valóban jó?

Figyelt kérdés
Valaki tudna írni róla, milyen az edzés Pesten, mennyire hatásos(önvédelmi szempontból) Nehezen tanulható, valamire való tudás mennyi idő, mitől jobb mint a többi?
2013. szept. 16. 20:49
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

A wudangi stílusok mindig is hatékonyak és gyakorlatiasak voltak.. miért jó a pesti edzés? Mert komolyan veszik az oktatást, nem pénzt akarnak lehúzni..

Minden harcművészet képzés ott bukik el, hogy lebutítják az oktatást.. aztán a tanulókat elveri bárki, mert nem volt reális a képzésük. Na ez itt nincs.

2013. szept. 16. 20:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Érdekelt volna még, hogy valamire való tudás heti 2-3 edzés mennyi idő? Viszont kíváncsi vagyok mások véleménye is, mert olvasgattam már itt, de a wudangot senki nem erősítette meg csak te ami jól jön ne értsd félre. Pl:azt kérdezem milyen a box vagy karate azonnal jönnek a válaszok, a wudangra még nem jött, ez is jelent valamit.
2013. szept. 17. 05:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Mert egy valamirevaló wudang edzés van a városban, és 1-2 olyan xingyi edzés (ez is wudandi stílus) amiről jobb is ha nem válaszolnak neked.

Heti 2-3 edzéssel, 1-2 év alatt sokat változna a mozgásod. De még 4 edzésre is el lehet menni, én mondjuk úgy járok. Másfajta mozgás mint amit a többség ismer, elég meglepő tud lenni.

2013. szept. 17. 07:32
 4/5 A kérdező kommentje:
Jól hangzik,írnál róla többet is.Megtaláltam az oldalt és nem is tűnik rossznak!
2013. szept. 17. 10:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én azt szoktam mondani, hogy minden harcrendszer jó és hatékony abban amire kitalálták őket, a harcművészetek ezért tudtak fennmaradni. Ami nem volt elég jó, azt nem használták sikerrel.

Tehát mindegy milyen stílust választ az ember, bármi lehet jó, szerencsés ha olyat találsz ami illik is hozzád, ami közelebb áll hozzád mint más stílus..

A pesti Wudang edzéssel az a helyzet, hogy egyrészt jó áron lehet igen sok edzésen részt venni, plusz hatékonyan lehet tanulni mert eredményre vezető edzésmódszereket használnak. Ennyi kellene minden más edzésen is, és minőségi harcművészet lenne ebben az országban is..

Na most a többi már a Wudang sajátsága. Jó rendszer, reális, valóban ésszel kell gyakorolni nem csak izomból (hiszen akkor tudsz fejlődni és valóban erősebbé válni, ha túllépsz azon hogy mekkora erő van a bicepszedben - ha ezen túllépsz, akkor nem korlátoz többé 1-1 izomcsoportod maximális erő kifejtő képessége).

Ésszel lehet megtanulni harctechnikát gyakorolni-alkalmazni, meglehetősen jól alkalmazkodva bármiféle helyzethez. Nem azért mert minden harcművészet felkészít minden lehetséges élethelyzetre.. hanem mert a lágyság elve magával hozza az alkalmazkodás elvét. Tehát alapelveddé válik az a szemlélet, hogy megkeresd ösztönösen azt a jó döntést, amivel lehetőleg a leghatékonyabban eléred a célod - legyen ez akármi is egy adott élethelyzetben, egy erőszakos szituációban. A küzdelem szót nem szoktam használni, mert ellenfelek és vetélytársak küzdenek. Harcművészek igazából azt tanulják, hogyan törjenek teljes dominanciára az adott pillanatban. Így lehetett túlélni régen a harcmezőn, és ez az értelmes stratégia ma az utcán is.

Ezekre nagyon jó a Wudang, ráadásul ha bizonyos alapokat elsajátít valaki.. ha megtanulod úgy mozgatni a testedet mint egyébként kevés más ember.. akkor már a saját testednek, alkatodnak és habitusodnak megfelelő mozdulatokat gyakorolhatod be, amik hozzád a legközelebb állnak.. hiszen a közös alap már a testedben lesz, utána mindegy hogyan szeretsz ütni, bárhogy képes leszel rá.. mindegy hogyan szeretsz védekezni, képes leszel rá.. csak pár alapot jól el kell sajátítani, és ezzel az ismertebb harcművészetek úgymond 'fekete öves' meg 'mester' szintű gyakorlóinak közelharci értékét érheted el, vagy többet.. tapasztalataim szerint.

2013. szept. 17. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!