Szerintetek fogyhattam? ÉS még fogok fogyni?
Szóval.
9.-es vagyok és mivel nem járok külön sportolni, minden nap tesiznem kell a suliban. A tesitanár kb. 4-5 naponta 1 perccel tovább futtat minket, hogy bírjuk a Kooper-t (nem tudom, hogy kell leírni) és most már asszem 6 percig futunk. Az óra hátralévő részében pedig nyújtunk meg ilyen izmosító gyakorlatokat végzünk. És amikor pár napja megmértem magam, 56,5 kg voltam, előtte pedig ilyen 58-59. És most mégis attól félek, csak azért mutatott kevesebbet a mérleg, mert rögtön azután mértem meg magam, amikor hazajöttem, és az iskolába van, hogy nem is viszek magammal kaját és egész nap nem eszek, csak amikor hazaérek (15-16 körül)...
Szóval ezzel csak azt akarom kérdezni, hogy lehetséges, hogy zsír is lement és azért lettem kevesebb kg, vagy csak amiatt volt, mert nem ettem egész nap szinte semmit? És egyébként ha tesi órán ilyeneket csinálunk, fogyhatok anélkül, hogy az étrendemen változtatnék?
Előre is köszi a válaszokat.
Amúgy ha lényeges, akkor : 160 cm vagyok, 15 éves és lány.
Úgy, hogy normális étrended van, és végzel aerob edzést, heti 3-4-et, legalább fél óráig.
A legnagyobb baj, hogy nem eszel egész nap, és erős a gyanúm hogy késő délután sem megfelelően. Egész nap kéne egyenletesen szétosztott adagokat enned, kb. 5-öt 7-et. Ha a fehérjemennyiség nincs meg kellően főleg a sport mellett, abból izomvesztés lesz. Neked egy nap legalább 1-1,6g kéne testsúlykilónként. A szénhidrátforrásaidnak komplexnek kell lenniük, tehát a fehérkenyeret és a félreevést felejtsd el, ha esetleg eddig éltél velük. Minden étkezésnél fogyassz sok zöldséget, ezenkívül vigyél be még kb. napi 0,3-0,5 g zsírt is testsúlykilónként, 1/3 telített 2/3 telítetlen arányban.
És alap volna neked a napi 2-2,5 liter víz, vagy akár több is, ha sokat vesztesz napközben.
Ez lenne nagyjából az egészséges, sport melletti táplálkozás vázlata, mintaétrendet, tápanyagtáblázatot találhatsz a neten (szálkásító diéta, erre keress rá).
Vagy ha nagyon-nagyon nem megy, akkor esetleg próbáld ki a harcosok étrendjét, azt mondják, valakinek beválik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!