Mi értelme a tesióráknak Magyarországon?
Szekrényugrás,3-as ugrás,kislabdadobás,tornászgyakorlatok rúdon,és még sorolhatnám,mit csináltatnak,de gondolom sokaknak ismerős.Többségüket a gyerekek nagyrésze meg sem tudja csinálni,veszélyes,lerombolja az önbizalmukat és rohadtul felesleges..többtucatnyi tesióra elment azzal,hogy ültünk és néztük ahogy 2-3 ember kínlódik ezekkel.
Miért nem lehet értelmes dolgokat csinálni?
Húzodzkodás,fekvő,kötélmászás,futás,birkózás..
Ha ezeket csinálnák akkor a sokkal nagyobb haszna lenne és talán nem is keltene akkor pszcihés félelemet a gyerekekben mint egy kivitelezhetetlen szekrényugrás.
6 év tesi alatt kb. semmit sem fejlődtem,csakis a mellette űzött sportok miatt.
De a mostaniaknak már heti 5x kell ezt elszenvedni..
Nem lesz megreformálva a tanterv? Miért kell iylen felesleges dolgokkal elcs*szni az időt,hasznosak helyett?
Nem,ne sakkozzanak.Csináljanak HASZNOS és ÉRTELMES gyakorlatokat.Ha ennyire háklis vagy a birkózásra akkor jó,vegyük ki.
De ha például saját testsúllyal edzenek à la Fegyencedzés,akkor erősödnek és a sérülésveszély elhanyagolható.A futás is rendkìvül fontos és ott sem akkora a sérülés veszélye.
Mi értelme egy évben kétszer szekrényt ugrani? Mi értelme van évente kétszer kislabdát dobni és 3-asugrani? Semmit sem fejleszt,hát akkor meg miért kell a lesérülést kockáztatni?!
Én azért vesztettem el egyszer egy versenyt mert a tesiórán elszakadt a bokaszalagom.Addig erőltette a tanár az ugrást amíg ez lett az eredménye.Egy haszontalan,értelmetlen gyakorlat miatt 2 hónapig feküdtem és teljesen visszaestem abban a sportban amit komolyan csináltam.
amúgy de komolyan gondoltam, ha nem ugrottam volna ösztönösen nagymacskát egy üzemi daráló felett, akkor
1es verzió beszorulok egy elszabadult targonca és a fal közé, 2es verzió ledarál az a daráló...
Igazad,van,hogy tényleg rossu volt a tanár.
De a Fegyencedzésnek nem pont az a lényege hogy "ízületkìmélő"?
Sperseus ennek az esélye kb. 0..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!