Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan alakult át a testetek...

Hogyan alakult át a testetek a kocogás hatására?

Figyelt kérdés

Néhány hete kezdtem el kocogni, már 3/4-ed órákat kocogok egyszerre. Cél, hogy elérjem az egy órát, és akkor növelek a tempón. (Most 4-4,5 km/h-val futok)

Nem fogom abbahagyni, mert élvezem, szeretem, de azért kíváncsi vagyok, hogy fog megváltozni a testem.

Ti mit tapasztatlatok?

2013. szept. 11. 17:17
 1/5 Osynho ***** válasza:
A táplálkozástól függ.
2013. szept. 11. 17:21
 2/5 A kérdező kommentje:

Átlagosnak mondanám az étkezésem. Sok gyümölcs, zöldség, magamra főzök, lisztet nem igazán használok. Bár néha természetesen én sem bírom ki pizza és tészta nélkül :)

A húsokat szinte mindig sütöm, panírozni évente talán háromszor szoktam. Kenyeret egyáltalán nem eszek...

58/165 24/N

:)

2013. szept. 11. 17:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem csak ennyi a lényeg, hogy mit eszel, hanem hogy tápanyagonként mennyit.

Ha zsírt akarsz égetni, akkor a szálkásító diéta alapelveihez hajolva több fehérjét kéne fogyasztani. Csak megjegyzem: gyümölcsökkel óvatosan, a cukor miatt nem diétás kaják.

Így elkerülhető lesz az izomvesztés, viszont ha nem végzel izmosító edzést, lehet, hogy hiába égeted le a zsírt, nem fogsz magadnak tetszeni.

Ezért érdemes lenne ezt is beiktatni, tömegnövelő étrenddel, majd később átállni szálkásításra.

Bár én most csak találgattam, nem mondtad, mi a konkrét célod a sporttal.

2013. szept. 11. 17:34
 4/5 A kérdező kommentje:

Nincs konkrét cél, nem sportoltam semmit, és valamit el akartam kezdeni. Alapvetően fogyni nem sokat szeretnék, sőt, legfeljebb 1-2 kiló, amit leadnék, mert 58 vagyok, ezt senki nem hiszi el rólam. 85-63-88 a méretem.

Arra is gondoltam, hogy a heti 3 futás mellé, ha nem is minden héten, de beiktatok egy súlyzós edzést. Bár azt se mondhatnám, hogy minden álmom a kockás has, a két oldalsó csík már így is látszik, az tetszik.

Leginkább a combomról faragnék le, plusz kerekebb popsi, ezért is döntöttem a futás mellett.

Úgyhogy konkrét célom nincs, pusztán arra vagyok kíváncsi, ki, mit tapasztalt magán, hogyan alakult át a teste.

Fehérje megvan, ha nem is feltétlenül hús formájában (nem eszem minden nap húst), sok tejet iszom, joghurt, túró, tejföl és legalább négyféle sajtot rakok a szendvicsembe :)

2013. szept. 11. 17:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Na akkor tévhitoszlatás:

A súlyzózástól sosem leszel túl izmos, ha nem akarod, nőként pláne. Nem egyik napról a másikra leszünk izmosak, tehát akkor állapodunk meg egy szintnél, amikor akarunk. A kockás hasú nők pedig nem csupán a súlyzós edzés, hanem egy kemény szálkásítás eredményei. Szóval ettől nem kell "félni" :)

Heti 1 db súlyzós edzés nem ér sokat, 3 az ideális, de akkor legyen már legalább kettő.

Nem tudsz "lefaragni" semmiből célzottan. Fogyni nem lehet egyik, vagy másik helyről. Testünkről a zsír egyszerre távozik, már ha távozásra bírjuk a megfelelő módszerrel.

Kerekebb feneked, formásabb lábad nem lesz a futástól, mivel az nem ilyen fajta (nem izomépítő) edzés.

Biztosan megvan a fehérje, vagy csak azt gondolod? Attól, hogy eszel fehérjeforrásokat, még nem biztos. 1 gramm naponta testsúlykilónként megvan? Innen kezdődik egy sportolói szint. A joghurt, tejföl nagyon gyér fehérjeforrás, egy-egy szelet sajt sem igazán fedez semmit. Sőt, a legtöbb tejtermék sok zsírt és cukrot tartalmaz arányaiban. A sovány túrón és néhány sajton kívül nem nagyon vannak hasznosak a listán.

Ha komolyabban akarsz testet formálni, akkor ezekkel az alapismeretekkel tisztában kell lenned.

Egyébiránt fuss nyugodtan, mert egészséges, tartománytól függően zsírégetésre és állóképességi edzésre is jó lehet.

2013. szept. 11. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!