Egylábas guggolás helyett ez jó?
Az a helyzet,hogy már kb. 2 éve gyúrok az egylábasra,de nem akar sikerülni,melynek okai:
-jobb szem tompalátó,egyensúlyproblémák (velem születetten)
-rossz térd izületek,kattogós csípő
-totál fos boka mobilitás (főleg bal,jobb még tűrhető)
szóval meguntam az egylábas guggolásra való gyakorlást,kérdés az lenne,hogy kiválthatom evvel az edzéstervvel?:
-kitörés normál 1xmax.
-bulgár kitörés 3-5x(később plusz súllyal)
-side to side squats (ez ilyen rávezető féle az egylábas guggolásra,széles 3x terpeszbe hol egyik,hol másik oldalra gulolsz,így féloldalas a terhelés)
-egylábas vádli talajon 3-4x
-nyújtásnak 3-as befutó
Ez mennyire tartaná meg a lábam mostani alakját?(de inkább az ereje érdekel)
Ja jelenleg a guggolásnál a kilencedik lépésnél járok ez az egylábas guggolás támasszal gyakorlat,csak főleg a bal bokám mindig megfájdul közbe pedig 10 perceket melegítek előtte.
Az ilyen így tanuld meg az egylábast NEM ÉRDEKEL!!!!,csak az .hogy ezzel kiválthatom-e valamennyire?
A fegyencedzés progresziója szar az egylábashoz, mert semmit nem nyújt egyensúlyhoz, flexibilitáshoz.
A fent leírtak nem váltják ki az egylábas guggolást, elmennek lábedzésnek kellő súllyal.
Tudom nem szeretnéd, de Steve Cotter Mastering The Pistol Dvd-jét érdemes megnézni, a legjobb progresszió egylábashoz, egyensúly fejlesztés, flexibilitásfejlesztéssel együtt (hisz neked pont ezt kell fejlesztened).
Pavelnak ez a padra/zsámolyra guggolás egy lábbal gyakorlata nem jó,hogy megtanuljak egylábbal guggolni?
Úgy gondoltam,hogy mindig kissebb tárgyra guggolnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!