Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Konditeremben milyen a megfele...

Konditeremben milyen a megfelelő edzésterv?

Figyelt kérdés
Tavaly mikor jártam olyan volt, hogy bemelegítés után 20 perc futás, aztán 5 gépet kijelöltem és azokon 15-30 között csináltam (előre eltervezve, hogy mennyit) és 8-10 ilyen kört csináltam, végül 10 perc taposás vagy futás. Ezt így magamtól találtam ki és kíváncsi vagyok jó-e így, mivel elég sokat felszedtem az utóbbi hónapokban. Az étkezés tegyük fel,hogy rendben van, arról sokat tudok és arról most nem szeretnék kioktatást csak a sportról. Előre is köszönöm :)
2013. szept. 1. 22:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem jó.

A kardió (aerob) mozgást MINDIG a súlyzós edzés UTÁN kell csinálni, nem előtte.

Maximum az a jó ha bemelegítésnek kocogsz 5 percet, de te azt írtad, hogy bemelegítés után futsz, ami nem jó.

A legjobb, ha nem egy napon csinálod a súlyzós és kardió edzéseket.

Kardiónak pedig legjobb az intervallum edzés.

A "kör"-öket nem értem, ismétlések és sorozatok vannak.

2013. szept. 1. 22:57
 2/4 A kérdező kommentje:
A futást is "bemelegítésnek" csináltam de leginkább ráhangolódásnak. De akkor majd csak 5 percet fogok. Gondoltam én is arra, hogy külön legyen a kardio meg a súlyzós, de intervallum edzést (futást) 20-30 percig bírtam amikor edzettebb voltam és annyiért minek a kondi? És ha külön veszem őket akkor milyen rendszerességgel? A körök saját megfogalmazás nem értek én a mások által ismertekhez :) olyan egy kör hogy mind az 5 gépen megcsinálom az x mennyiséget és az egy kör. Ezt többször.
2013. szept. 1. 23:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Az intervallum edzés amúgy is 30-35 perc, ha hosszabb, akkor rosszul csinálja az ember, mert pont a lényegét nem érti.

[link]

Váltott napokon érdemes csinálni az edzéseket, pl. H-Sz-P súlyzós, K-Cs-Sz intervallum.

A kör hülyeség, bocs.

Egy gépen végezz 2-3 sorozatot 10-20 ismétléssel, utána menj a következő géphez.

2013. szept. 2. 13:17
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát jó, kipróbálom így. Hallgatok rád. Köszi mindent :)
2013. szept. 2. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!