A biciklizés mikor javítja az állóképességet?
Figyelt kérdés
Sokszor hallani, hogy a bringázás javítja a kitartást és az állóképességet. Fél éve napi 40 km-t biciklizek, de nem javult semmit a kitartásom, ugyanúgy bírom a futást mint előtte. (a 40 km-t 1,5 óra alatt tekerem le + a rekordom 200 km 1 nap alatt)
Vagy mennyit kéne bringázni, hogy valami eredménye is legyen?
2009. nov. 1. 11:17
1/4 anonim válasza:
én nyáron napi 60 km-et bringáztam, hétvégn kicsit többet, de extrém terepen. suli első napján futás.... 400 méter után azt hittem meghalok... tehát a kettő nem függ egymástól. viszont ha extrém terepen, extrém időjárásban (mondjuk zuhogó eső, 20 fok, sort+top) tekersz 30 km-t egyhuzamban (oda-vissza 60) 3/4 óra alatt, az a bringás izmokat erősíti, az biztos :)
14/L
2/4 anonim válasza:
más izmokat használsz futásnál, mint bringázásnál, maximum a mentáls kitartásodat edzi szerintem..
3/4 anonim válasza:
A kerékpáros állóképességed, az javulni fog 2-3 év után már sokkal jobb lesz. Futáshoz más izmok kellenek. Az általános állóképességedet (szív) jól lemérheted a nyugalmi pulzusodon. Minél alacsonyabb annál jobb, nekem régebben 39-ig lement, most 55 körül van (nincs időm sajnos annyit tekerni)
4/4 anonim válasza:
persze hogy nem függ össze, mivel a kerékpározásban már van állóképességed, ezért alacsony tartományban tudod tartani a pulzusod. A futásban meg nincs, ezért a pulzus felszökik, és sokkal kevesebb ideig is bírod. De ha mostantól gyalogolsz/kocogsz napi 1 órát akkor sokkal jobban fogod bírni a futást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!