Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért fáj a vállam oldalemelés...

Miért fáj a vállam oldalemeléses gyakorlatoknál?

Figyelt kérdés
Álló helyzetben való oldalemelésnél szúrós fájdalmat érzek a vállamban, ha fekve csinálom akkor pedig olyan mintha a csontom fájna. Ez miért van? Esetleg milyen gyakorlattal lehetne helyettesíteni? Gondoltam kiírom ezt a kérdést mielőtt tönkretenném a vállam..
2009. okt. 31. 20:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem is ugyanez a bajom! Valószínűleg nem vagyunk hozzászokva ahhoz a mozgáshoz vagy nem tudom. Szerencsére nekem nem fáj ha gépen végzek oldalemelést:)
2009. okt. 31. 21:12
 2/4 anonim ***** válasza:
csináld nyugodtan, de kisebb súlyokkal, ha gáz is, de menj le 2 kilós súlyokig.. aztán hozzászoksz pár hét alatt, aztán mehet 5-6-10 kilóssal fokozatosan felfele.
2009. nov. 1. 00:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Fekve nem lehet oldalemelni!

100 % biztos vagyok benne, hogy rosszul csinálod a mozdulatot.

Én edzői pályafutásom alatt még egy emberrel sem találkoztam, aki helyesen végezte.

Mindenki csal benne, hogy nagyobb súlyt tudjon használni.

Ez könnyen sérüléshez vezet.

Kérd meg az edzőt a teremben, hogy mutassa meg a helyes végrehajtást.

2009. nov. 1. 11:37
 4/4 A kérdező kommentje:

11:37

Ezt a gyakorlatot egy könyvben olvastam(Fekete Ferenc: Az erő műhelyében) és a gyakorlat neve: egykezes emelés fekvő testhelyzetben. Leírás:

...Feküdjünk egy sima padra, kezünkben egy kézi-súlyzóval, melyet nyújtott karral combunknál tartunk. Ebből az alaphelyzetből a súlyt emeljük fel nyújtott karral függőlegesig, majd lassan engedjük vissza az alaphelyzetbe...

2009. nov. 1. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!