Mit válasszak, kung fu vagy kickbox?
Szeretnék járni valamilyen önvédelmi sportra, és ez a kettő jutott eszembe és ezek vannak is a városomban.
15/L
Én pont az ellenkezőjét mondom mint az előző válaszoló,mert én a kung-fut javasolnám.Mint tradicionális harcművészet,több száz év tapasztalatain nyugszik,míg a kick-box csak nemrég terjedt el.De a kungfu kevésbé harcorientált,vannak benne formagyakorlatok,szóval lassabb a haladás.
(az ugrásból pörgőrúgást meg az ilyen mutatványokat felejtsd el,semmi értelmük)
De a kick-box is kiváló stílus csak egyszerűen alapjaiban más mint a kung-fu.
De szerintem próbáld ki mind a kettőt és azt válaszd amelyiket jobban oktatják és komolyabban veszed.
#4 azt azért vedd figyelembe, hogy maga az európai boksz a birkózás mellett a világ egyik legősibb küzdőrendszere, ez itt egy 3500 éves minószi falfestmény:
Ökölvívást gyakoroltak már a görög, római katonák és gladiátorok is, innen a félelmetes letisztultság és a brutális harci erő.
A kick-box egy kicsit valóban más tészta, de amennyire én láttam, jó esetben a boksz része ugyanaz mint a rendes boksz (egy időben együtt bokszoltam kick-boxolókkal), a láb része meg ahogy láttam karaterúgásokból áll (és úgy is hívják őket, hogy mawashi geri stb.), de ez teljesen mindegy, utcán úgyse rúgunk combnál magasabbra.
akkor nem jó videókat néztél:).
pl ez a csóka szereti pördülő rúgásokkal lerúgni az ellenfeleit és a kickboxban a halálig gyakorolhatod az ilyen rúgásokat-
http://www.youtube.com/watch?v=rNvJEC5cHpY
és persze,hogy a kickboxot válaszd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!