Ha minden nap megcsinálok 20 fekvőtámaszt, akkor mennyi idő mulva lesz láthatóan több az izom?
2. válaszoló egy barom...
Csak fekvőtámaszoktól nem leszel szembetűnően izmos.
Keress inkább egy edzőtermet, vagy vegyél súlyzókat. Vagy rendesen csinálod a dolgokat,vagy bohóckodsz a fekvőtámaszokkal, de előre szólok, annak nem lesz eredménye!
mi az hogy ne egyen vitamint? :)
a 3. válaszoló nemnagyon ért a dologhoz.
Fehérje kell az izomzatnak és vitamin is.Ezeket normál kajából (a fehérjét: fehérhúsokból,tojásból,túróból
(a vitamint: zöldségekből,gyümölcsökből bár ezzel nemtudod megoldani a vitaminszügsékletedet.)
Egyet minden válaszoló véssen fel valahová:
Semmilyen edzésnek nincs látható eredménye!
Meglepő?
Az.
Az edzéstől az izomzat erősödik, de nem nől.
Nőni a megfelelő táplálkozástól fog, ami túltáplálást jelent.
Tehát izom stimulálása + magas kalóriabevitel = növekedés,
Izom stimulálása + alacsony kalória = zsírbontás,
izom stimulálása + egyenlő kalóriabevitel = erőnövekedés, látható eredmény nélkül.
Az edzés maga NEM anabolikus folyamat, pont ellenkezőleg:
KATABOLIKUS (lebontó).
A helyes edzés mellett a táplálkozáson fog múlni az edzésre adott izomválasz.
A fekvőtámasz magában csak teljesen kezdőknek elegendő, nem ideális az izmok elkülönítésére, megdolgoztatására.
Ha a fekvőtámasz jól megy már, akkor lemehetsz a legközelebbi terembe, legalább biztosan elbírod az üres rudat.
fekvőtámasz nemtúl jó a gerincnek, inkább húzockodj ha tudsz, egyébként meg én régebben amikor még fekvőtámaszoztam sokat(egybe le tudtam nyomni simán százat), azt csináltam hogy indultam napi 5x 10 aztán emeltem hetente a tétet 5-el, azaz következő héten már 5x 15, aztán 5x 20, a mellizmomon ez nagyon meglátszott, én napi 5x 55-ig jutottam mert aztán sokszor elfelejtettem :(, mostmeg azért nem fekvőzök mert apám öccse gyúrt régen sokat meg boxolt és mondták neki h fekvőtámasz meg felülés az nagyon legyilkolja a gerincet, szóval ha tudsz akkor ezt húzockodásban tedd, csak itt ne 5tel emeld a tétet hetente mert húzockodás más, hanem 2-vel.
Remélem segítettem. Azaz napi 20 nagyon kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!