Utcára küzdelemnél szerintetek ütések vagy rúgások jobbak? Sok helyen írták hogy a sima box jobb mint a thai vagy kick box ( mert hogy jobban megtanulod a kéz technikát) Szerintetek?
Figyelt kérdés
Találtam egy videót pont ide a témához illik
http://www.youtube.com/watch?v=vMVhNUe-9L4
2013. aug. 9. 14:58
1/2 anonim válasza:
nincsen két egyforma bunyó,de az utcai összezördülések-re ez egy jó példa lehet-
http://www.youtube.com/watch?v=_RziL1Ds6xU
nézd meg hányat rúgnak összesen és milyen típusú rúgásokat,milyen közel vannak egymáshoz.
és persze az is tény,hogy egy jól begyakorolt toló rúgás az nagyon sokszor hatásos,de az inkább nevelő,fenyítő célzatú,komoly verekedés közben viszont taktikailag nem feltétlen a legjobb.
2/2 aikiboxer válasza:
Utcai verekedésben én amit eddig láttam: lábsöprés, térdrúgás, combrúgás. Nagyjából ezeknek van értelme, és főleg a lábsöprés és a combos nagyon hatásosak, ugyanis nem okozol velük 8 napon túl gyógyuló sérülést, de a lábsöpréstől földre kerülsz, a combos meg praktikusan azonnal harcképtelenné tesz -- anélkül, hogy valós és bizonyítható kárt okoznál. Ebből következik, hogy legalább ezt a két rúgást meg kell tanulni (amihez minimum lox-kick szabályrendszerű küzdelem kell), illetve ezek ellen meg kell tanulnod védekezni (nem nehéz, de a bokszolók laterális látása pl. nem terjed ki erre a zónára és ezért ezeket könnyen beszívják). Ezeken túl a küzdelem többnyire valóban ökölharccal dől el, és a bokszolók valóban nagyon jók az ökölharcban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!