Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mitől függ az, hogy hány...

Mitől függ az, hogy hány kalóriát égetünk egy el egy testmozgás során?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szoktam csinálni cardio workout-os testmozgást videó alapján. Kiírják a képernyőre, hogy azzal a bizonyos testmozgással mennyi kalóriát égettünk el.

Ha megnyitjátok az alábbi videót amit mindjárt linkelek látható benne, hogy ennyi és ennyi percnél hány kalóriát égettünk el. Azonban ha megfigyelitek akkor pl. 36:00-nál 220-398 kalória. Nem értem, hogy lehet ez?? Van aki a 36 perc alatt tud égetni 398 kalóriát más meg, ugyanannyi idő alatt csak 220-at. Vagy, hogy működik ez?

A link: http://www.youtube.com/watch?v=fcN37TxBE_s

Ez azért lehet mert mindenkinek más az anyagcseréje? Vagy attól is függ, hogy mit evett az illető (ezt úgy értem, hogy vegyük pl. a kenyeret és a gyümölcsöt példának. tegyük fel, hogy az egyik nap 100 kalória kenyeret, a másik nap 100 kalória gyümölcsöt ettünk, de mondjuk ez esetben a kenyér elégetéséhez több idő kell hiába a kalória ugyan annyi)???? Vagy ez csak egy rossz elmélet/kombinálás?

Nem vagyok ezzel tisztába, útbaigazítanátok?

Köszönöm előre is! :) (Ha valami nem érthető akkor írjatok!)

2013. aug. 6. 16:45
 1/6 A kérdező kommentje:

Bocsi az elgépelt kérdésért, így akartam:

Mitől függ az, hogy hány kalóriát égetünk el egy testmozgás során?

2013. aug. 6. 16:49
 2/6 anonim ***** válasza:
több mindentől függ: pl nem (férfi-nő), testtömeg, a gyakorlat intenzitása, időtartam.
2013. aug. 6. 17:17
 3/6 A kérdező kommentje:
Értelek. lány vagyok 17 éves és van rajtam súlyfelesleg. Azért nem vagyok túlsúlyos, de bőven van rajtam (nem 1-2 kiló) amit le kellene dolgozni.
2013. aug. 6. 17:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Simán leadhatod, legyen szálkásító diétád és heti minimum 3-4, 40-50 perces aerob edzés menjen, pl kocogás, gyors gyaloglás, bicaj, lépcsőzés stb.

Szálkásító diéta: ha nincs súlyzós edzésed, akkor 1,5-2g x testtömegkg fehérje legyen és 1-2g x ttkg szénhidrát, 0,5g x ttkg zsír.

A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni.

ezekből kellene összerakni az étrendet:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

2013. aug. 6. 17:40
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Aranyos vagy.
2013. aug. 6. 18:02
 6/6 anonim ***** válasza:
szívesen.:)
2013. aug. 6. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!